anyone who keeps the ability to see beauty never grows old - Franz Kafkazondag 11 oktober 2015

rustig aan...

Bovenstaande titel vond ik wel grappig aangezien ik nét het blog van Marjan (Eenvoud en Simplicity) heb gelezen.
Dat drukke leven is voor mij gelukkig al even geleden. Ik herinner me dat ik me bij druk-druk-druk nooit fijn voelde, altijd het idee had dat ik wat vergat (wat ook zo was:-) dat ik de één of de ander tekort deed. Ofwel mijn kinderen, ofwel mijn baas, ofwel mijn ouders, vrienden, of familie, noem het maar..."schuldgevoel, uw naam is vrouw" was helemaal op mij van toepassing.
Tegenwoordig kan ik mijn eigen tempo bepalen en dat is best lekker.
Soms is er ook veel te doen, komt alles tegelijk en moeten er op één dag tig dingen worden gedaan. Maar vaak kan ik tegenwoordig op mijn gemak gebeurtenissen plannen, heb ik tijd voor leuke ontmoetingen, kan ik in een opwelling iets gaan ondernemen. Of gewoon tijd spenderen aan "schuiven met decoraties", lezen, leuke uitjes met vriendinnen of dochters, een filmpje bekijken of wat dan ook.
Vandaag bijvoorbeeld is het een rustig dagje. Na gisteren een heerlijke lunch met mijn familie te hebben gehad en gisteravond een fijn feest gevierd te hebben met mijn vrienden staat er vandaag niets op het programma. Ik ben alleen thuis want manlief ging bij dag en dauw al de deur uit om te zeilen met zijn fractie, ergens in Zeeland (bbrr...zij liever dan ik!).
Vanochtend ben ik een uurtje later dan normaal opgestaan want nog even lekker gelezen in mijn spannende boek. Een gezond fruitontbijt voor mezelf klaar gemaakt en een stapel kranten doorgenomen.
Toen in de tuin (in het flauwe zonnetje) gaan werken, wat onkruid weggehaald, alle zomerbloeiers opgeruimd en potten schoongemaakt, wat geveegd en "geschoven".
Daarna naar binnen en nu met een lekkere cappuccino achter de PC een blogje maken.
Ik maakte ook nog even een paar opnamen. De eerste van de uitgebloeide harten van de Japanse anemonen die ik wel decoratief vond en de tweede van de pompoentjes op een tuintafeltje.
Een rustig dagje dus....met een rustig blogje als resultaat!!
Ha, ha.....28 opmerkingen:

 1. Wij gingen ook even de tuin in met ijskoude handen en voeten als gevolg. Ik zit nu op te warmen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Lekker hè, zo'n rustig dagje. Met kinderen in een bepaalde leeftijd ontkom je vaak niet aan drukte, maar ik merk dat het hier ook steeds makkelijker wordt. En dat bevalt prima. Wanneer je dan toch een keer door de meiden wordt 'ingezet', maakt dat ook veel minder uit...juist omdat de tijd er omheen rustiger is.

  Fijne dag nog...en eh...niets moet, alles mag :-)!

  Liefs, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heerlijk toch...ook ik heb de terrassen even nagelopen....net wezen wandelen met Trevor heerlijk dit weer we genieten fijne zondag verder...x

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Jan en ik zijn nog samen thuis en ik moet zeggen ik vind het heerlijk. Zelf mijn werk indelen de middagen thuis. Af en toe een dagje er tussenuit. En gewoon genieten van de dagen die we samen zijn. Ja dat is GELUK vind ik.
  Liefs Anneke

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Helemaal met je eens, Anneke. Wij genieten ook er ook van. Rein is best nog actief met de lokale politiek en met het bestuur van het N.O.M. Maar daarnaast kunnen we tegenwoordig ook veel meer samen doen en dat is heerlijk.

   Verwijderen
 5. Wij hebben net een rustige wandeling achter de rug , samen met de dochters wat toch ook eens heel fijn is.
  Straks zijn ze alweer weg en zijn we hier met zijn tweetjes .
  Dus ook een rustige zondag , maar daarom niet minder fijn.
  Groetjes
  Christel , Garcya's place

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik geniet ook zo van alle vrijheid. Een dag zoals jij beschrijft, o wat een heerlijke dag. Weg alle targets, alle heidagen, alle vergaderingen etc. Ik mis wel sommige dingen van het werk. Maar, zoals het nu is, is het helemaal goed. Een fijne avond wens ik je nog, na zo 'n heerlijke dag.

  Wat mooi, die uitgebloeide harten. xxxx Geri

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Je pot met uitgebloeide anemonen staat erg decoratief, leuk.
  Hier ook een rustige zondag, geen verplichtingen. Een van de twee weekeinddagen proberen we voor onszelf te houden, al lukt dat niet altijd.
  Beetje gefietst (hééél koud!), wat huishoudelijke klusjes gedaan, de krant doorgespit van A tot Z en dat soort zaken.
  Groet, Gerda

  BeantwoordenVerwijderen
 8. wat heerlijk als je alle dagen kunt plannen zoals je zelf wilt. Helaas gaat dat hier nog niet, of misschien wel gelukkig! Want bij thuis zijn betekent het vaak ook dat je ouder bent geworden, en de tijd gaat al zo reuze snel.
  Maar toevallig zeiden we vorige week wel tegen elkaar, dat we aankomende week iedere avond thuis willen zijn, en niet weer een of andere klus doen hier of bij de kids.
  Gewoon lekker om een of 6 eten, en heerlijk relaxen.... Ik zou ook maar zo een hele dag voor de tv willen zitten met een goede serie. Maar dat gaat het helaas niet worden.
  Geniet van die lekkere rustige dagen Janny.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja Lia, dat betekent inderdaad ook dat we wat ouder zijn geworden. Maar och, dat gaat vanzelf en is niet iets waar ik elke dag bij stil sta. Jullie zitten nog in een andere fase nu. Maar je groeit er vanzelf naar toe en dan is het fijn als je er ook van kunt genieten.
   Ik wens jullie in elk geval veel rustige momentjes "tussendoor".

   Verwijderen
 9. Oh....wat word ik heerlijk rustig van dit verhaal! haha.
  Wij hebben hier hetzelfde ook al doen we veel, maar het "hoeft" niet allemaal meer. Heel veel zaken zijn vrijwillig en natuurlijk hou je je aan die afspraken maar het is geen moeten.
  En er blijft genoeg tijd over om samen leuke dingen te doen: dat is ook belangrijk! En zolang als dat nog kan (zie het verhaal van Loes) moet je die tijd ook nemen!
  Geniet er maar van......zo'n dagje alleen is trouwens ook heerlijk hè.

  groet Trijnie

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja Trijnie, dat verhaal blijft ook steeds maar in mijn hoofd zitten. Zó stel je je het toch niet voor. Je gaat er vanuit dat er nog jaren komen waarin je in gezondheid kunt genieten van elkaars gezelschap.
   Reden temeer om dankbaar te zijn om wat er is!!

   Verwijderen
 10. Zo moet het zijn.....niets hoeven en daar van genieten....ook dit hoort bij het ouder worden....eigenlijk wordt het daardoor steeds leuker.....

  liefs dinka

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Janny, wat komt dat gevoel me zoooo bekend voor, ik zit jammer genoeg nog in die héééél druk druk druk periode...met hetzelfde gevoel als jij toen had, dat je wel altijd iets vergeet...je wilt voor iedereen goed doen,er voor iedereen zijn, alles "af"krijgen maar dat lukt niet/nooit... :-) maar zal nog een tijdje zo door moeten vrees ik, heb nog 2 studenten in huis, maar we proberen de zondag er het beste van te nemen en te genieten zoveel we kunnen ...
  ik wens je een héééél fijne week
  liefs Kathy
  House by the Waterhole

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Dat is lekker genieten Janny! Bij mij is het helaas druk druk druk. Nog veel te doen en veel te regelen, kijk uit naar wat meer tijd en rust.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. en ik doe met je mee:)
  groetjes, Inge R

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Oh dat moet heerlijk zijn ... ik hoop dat ik dit ook nog kan beleven samen met manlief ...
  Geniet ervan ... van het rustige leven ...

  Liefs Petra

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Heerlijk toch zo'n dagje! Vrijdag en zondag ben ik ook in de tuin bezig geweest, was er echt het weer voor!

  Fijne avond.
  Liefs
  Mandy

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Lijkt me inderdaad ook heerlijk om zo te leven. Helaas ben ik dan waarschijnlijk nog wat jonger dan jij. En werk ik nog een paar dagen in de week. Maar woensdag is altijd mijn vrije dag en dan doe ik precies hetzelfde als jij hebt gedaan. Wat langer slapen en lekker een kopje koffie drinken heerlijk. Dubbel en dwars genieten

  groetjes Roelie

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Ooh wat lijkt mij dat heerlijk om een uurtje langer in bed te blijven en dan nog even lekker te kunnen lezen in een stil huis haha, nou mijn tijd komt nog wel. Ik had vandaag weer zo'n ren je rot dag en ik vergeet regelmatig wat. Nu even nog wat blogjes lezen voor het slapen gaan, want anders loop ik straks zo achter he ;-) Geniet er maar van hoor!!

  Liefs Monica

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Kan het me voorstellen Monica. Bij jou zal het nu zelden stil zijn. Vandaag is Ernst er en als ik al zie hoeveel leven er met één kind in huis is, kan ik me voorstellen hoe het met drie is.
   Maar zoals je zegt: jouw tijd komt nog. Iedere periode heeft zijn leuke kanten, geniet jij nog maar even van je kids. Ze zijn zó volwassen :-)

   Verwijderen
 18. Heerlijk hoor, zo'n dagje! Ik kan daar ook zo van genieten,terwijl ik helemaal geen kinderen heb !
  Maar wel een drukke baan, een groot huis, een hond, en een moeder die regelmatig zorg nodig heeft. Daar kan ik me wel schuldig over voelen, dat ik er niet genoeg ben voor haar..( heeft geen zin, ik weet het! ) ... Er zijn zoveel kleine dingen in het leven die de moeite waard zijn, het kan niet vaak genoeg gezegd worden: GENIET!
  Groetjes,Sandra

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Ik vind het ook zo heerlijk dat niks meer moet een alles mag. Gewoon een dagje in huispak bijvoorbeeld Ik geniet daar van,
  Vanmorgen werden we om negen uur uit bed gebeld.. welke gek.. dachten we nog.
  Daar ging ons krantje lezen en koffie.
  We keutelen wat af met z'n twee En heerlijk dat ik het vind...Jullie dus ook hihi Ik vind het wel wat

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Soms hè, heel soms hoor, kan ik hier best eens naar verlangen! hoop dat ik het tegen die tijd ook nog kan beleven met manlief! Heerlijk geniet ervan!

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Dat drukke gevoel hoe je het beschrijft, dat je altijd wat vergeet of nergens tijd voor hebt, dat klopt helemaal. Heerlijk om dat niet te hebben, rustig aan, en de dingen doen die je echt leuk vindt!
  Houd dat ritme maar lekker zo! Iedereen heeft het altijd al druk genoeg.
  Groet, Leonie

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Heerlijk je blog te lezen...ook hier zitten we nog in een andere fase en zijn de dagen goed gevuld met werk, eigen bedrijf en daarnaast mn gezin kortom we zijn lekker bezig!
  Ik hoop samen met manlief ook van deze fase te genieten.
  Veel plezier en geniet ervan :-D

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Sfeervol Janny.
  Geniet lekker van je vrije tijd....

  Liefs, Diane

  BeantwoordenVerwijderen