anyone who keeps the ability to see beauty never grows old - Franz Kafka



donderdag 19 maart 2009

Ding 12; wiki in de zandbak!


Ook de opdracht om te spelen in de Wiki-zandbak heb ik volbracht! Dat doe ik natuurlijk, dat begrijp je, met een een paarse outfit aan en een rode hoed op ! Dat zal intussen duidelijk zijn!
Zie hier mijn Wiki-bijdrage over The Red Hat Society.
Ook heb ik mijn blogadres in de sidebar geplaatst.
Over spelen gesproken: onderstaand een video van de derde Nationale Conventie te Venlo in 2006. Ik kon geen video vinden van latere jaren, jammer, want elk jaar is de Conventie groter. Dit jaar (25 april a.s.) wordt hij in Arnhem gehouden. Natuurlijk zijn we met mijn chapter De Paarse Pimpernellen ook weer present!
Watch out! Je zult zien dat het centrum dan paars en rood gekleurd is!
Elk jaar spelen meer en meer vrouwen over de gehele wereld mee!



Er wordt tegenwoordig in landelijke en lokale media ook veel aandacht aan de RHS gegeven: zie het laatst gepubliceerde artikel in De Volkskrant.
Als queens van de Nederlandse chapters hebben we de gezamenlijke missie om op een ludieke en vrolijke manier meer zichtbaarheid te geven aan vrouwen van 50+!
En dat lukt heel aardig!

Ding 11: wiki's

Alweer een totaal nieuw begrip voor mij, hoewel natuurlijk Wikipedia wel een aardig beeld gaf wat het zou kunnen inhouden. Ik heb de instructies gelezen, een kijkje genomen op de genoemde bibliotheekwiki's. Het is inderdaad een goede manier om snel informatie te verkrijgen over bepaalde onderwerpen.
De Bibliotheek Deventer heeft een leuke Wiki-site en het lijkt mij een goed middel om je leden erbij te betrekken. Noodzakelijk is m.i. wel dat er goed beheer komt zodat er geen wildgroei kan ontstaan in van alles en nog wat.
Ook de Wiki van Fontys lijkt een goed voorbeeld van wat je als hogeschool hiermee kunt doen. Al zijn er natuurlijk veel haken en ogen aan; lees maar wat hierover wordt geschreven op de website van NuZakelijk.