anyone who keeps the ability to see beauty never grows old - Franz Kafkazondag 10 mei 2015

verblijf in Room 17...

Al tijden waren we van plan weer eens naar Drenthe te gaan. Na het geklus van afgelopen weken hadden we ook echt zin er even uit te gaan, dus was dit een goede reden om afgelopen vrijdag en zaterdag noordwaarts te tuffen. Het zuidelijke deel van Drenthe deden we verleden jaar, nu gingen we voor het noordelijke deel en eventueel Groningen. Bovendien wilde ik graag nog eens in Ruinen kijken, naar de nieuwe behuizing van De Wilgengaarde.
Nou die was inderdaad prachtig...wat een mooi verbouwde boerderij en wat een leuke artikelen in de winkel. Veel kocht ik niet want ik ben juist blij dat er weer wat minder in mijn huis staat. Moeilijk blijft het wel, hoor. Eigenlijk moet je helemaal niet naar zo'n winkel gaan als je weet dat je niks meer erbij wil in huis, ha, ha. Enfin: alleen twee potjes kalkverf en een derde kookboek van mijn lievelings-kookboekenschrijfster Pascale Naessens gingen mee. Daarna heerlijk geluncht onderweg en weer op weg naar Groningen. Nu...dat hadden we snel gezien...er was kermis en het was er stikvol. En daar hadden we nu nét geen zin in...we gingen voor de leuke brinkdorpjes en het mooie platteland.
Dus via een aantal leuke dorpjes reden we, laat in de middag, naar Assen.
Waar ik me erg op verheugde was het feit dat we zouden overnachten bij Hennie van de Wijk in Room 17.
Zij heeft sinds begin mei een B&B en wij waren het tweede stel gasten dat ze ontving.
Nou...wat een fijn overnachtingsadres is dit!
Het was zo leuk in het huis te komen dat je kent van haar blog; het voelde dus ook meteen een beetje vertrouwd. Hennie heeft echt een prachtig huis dat heel smaakvol is ingericht.  De etage van de B&B is zó prachtig...heel ruim en ingericht met heerlijke bedden, een zithoekje met allerlei mooie woonbladen en -boeken, een flesje wijn en fruit erbij en naast het gangetje nog een mooie aparte badkamer. En dit alles ingericht in de zo kenmerkende Franse brocantestijl van Hennie.
En wat gastvrouwschap betreft is ze ook al een topper wat mij betreft. We werden allerhartelijkst ontvangen en rondgeleid. Het is een adres dat ik zeker bewaar voor als ik nog eens in die regio wil verblijven. Van harte aanbevolen.
Wij namen pas foto's op de ochtend van vertrek, niet leuk om te laten zien, want een beetje rommelig met onze bagage en afgehaalde bedden en zo.
Daarom geef ik hieronder een aantal foto's van de website van Room 17 zelf: ik neem aan dat Hennie dat geen bezwaar vindt!De volgende dag gingen we, na een heerlijk uitgebreid ontbijt, op Hennie's aanraden nog naar Sil's Home in Donkerbroek, een enorme brocante in een voormalige fabriek. Heerlijk om te struinen en mooie originele items. Ook bezochten we de Lentefair in De Tuinen in Frederiksoord. Een leuke fair, met veel bloemen en planten, veel brocante en héél veel culinaire stands. Van het laatste ging wel het een en ander mee naar huis: dat verdwijnt gelukkig wel en staat niet in de weg!
Na tussendoor nog wat leuke kleinere dorpjes aan te hebben gedaan voor koffie, lunch, thee, etc. zijn we weer huiswaarts gekeerd over leuke binnenwegen, met bloeiende fruitbomen en allerhande ontluikend groen!
Wat een heerlijke break was het....
Wij kunnen er weer even tegen... :-)