anyone who keeps the ability to see beauty never grows old - Franz Kafkazaterdag 12 november 2011

geschenk...

Begin november was ik jarig en ik kreeg van kinderen en schoonkinderen een mooi cadeau: een dagje Amsterdam met beide dochters.
Ze hadden het goed georganiseerd, te beginnen met de verrassingsdoos die ik kreeg op mijn verjaardag. Met daarin dus het programma van het dagje-uit!
Agelopen vrijdag gingen we op pad en wat was het een heerlijke dag!
Met de trein naar Amsterdam, in Utrecht voegden dochters zich erbij.
Bij aankomst eerst een lekkere cappuccino en planbespreking. Daarna in de rondvaartboot om de highlights van Amsterdam eens vanaf het water te bezien. Het was al vreselijk lang geleden dat ik dat gedaan had, dus weer helemaal leuk.
Daarna gingen we naar de Hermitage waar een prachtige tentoonstelling over Vlaamse schilders is, afkomstig uit de Hermitage in St.-Petersburg. Veel van de werken zijn in de achttiende eeuw door Catharine de Grote verworven, al dan niet op rechtmatige wijze:-) Maar liefst 75 schilderijen en 20 tekeningen van Rubens, Van Dyck en Jordaens zijn tentoongesteld, waaronder de beroemde Kruisafneming van Jezus door Rubens, dit schilderij is nooit eerder uitgeleend geweest. Ook een aantal tijdsgenoten als David Teniers de Jongere en Frans Snijders waren vertegenwoordigd in dit unieke overzicht van Vlaamse kunst uit de zeventiende eeuw. Nadat we al dit kunstgeweld uitgebreid op ons hadden laten inwerken, gingen we een klein wandelingetje maken.Naar het Amstelhotel dus, alwaar ons een prachtige High Tea geserveerd werd in die heerlijke serre. Een feest voor oog en tong. Het leuke bij deze High Tea was ook dat er bij elke nieuwe ronde lekkers een andere thee werd geserveerd waar ook veel over verteld werd. Een soort theeproeverij dus. En hoewel het voor ons drieën al niet heel moeilijk is om een gesprek gaande te houden, hi, hi, waren de heerlijkheden zeker een goede toevoeging.
Goed om weer eens uitgebreid met elkaar te praten, lekker onder ons;-) met veel tijd voor elkaar.
Praten over kleine gebeurtenissen, over grote veranderingen, over levenskeuzes en geluk.
Daarna de wandeling naar het station, in een mooi verlichte stad. Halverwege nog een mooie bar ingedoken en twee feestelijke glazen bubbels gedronken en uiteraard verder gepraat!

Meiden, wat ben ik toch blij met jullie!
Dank voor een heerlijke dag!