anyone who keeps the ability to see beauty never grows old - Franz Kafkadinsdag 22 februari 2011

where the hell is Matt...

Matt Harding is een Amerikaan die werkte als computerspellenverkoper en als programmeur voor diverse programma’s, tot hij in 2003 "geen zin meer had twee jaar van mijn leven te besteden aan het schrijven van een spel waarin je iedereen moet doodmaken".
Hij besloot zijn baan op te zeggen en te gaan reizen.
Harding stond bekend om een bepaald dansje en in Vietnam stelde een reisgenoot voor hem dansend te filmen. Harding herhaalde dit op verschillende plaatsen wereldwijd en plaatste het op zijn website. Aanvankelijk alleen bedoeld voor familie en vrienden werd het al snel veel bekeken.
Zijn eerste video werd al tienduizenden keren per dag bekeken. In 2006 maakte Harding een tweede video, en in 2008 bracht hij een derde video uit. Dit keer danste hij op veel plaatsen samen met anderen die hij via zijn website had uitgenodigd mee te dansen.
Veel van de bestemmingen in zijn video's zijn bekende toeristenbestemmingen als de Taj Mahal, de Eiffeltoren, de Chinese Muur, het Rode Plein en Machu Picchu, maar er bevinden zich ook geheel andere locaties tussen, waaronder Antarctica, in Korea, onderwater bij een gezonken onderzeeër in Micronesia, Rwanda, de Very Large Array en gewichtloos in een paraboolvlucht.
De eerste twee video's hebben een lied in het bijna uitgestorven Baegu uit de Salomonseilanden als achtergrondmuziek, de derde video heeft een bewerkt gedicht uit het Gitanjali van de Bengaalse dichter Tagore als achtergrondmuziek.
Kijk en geniet van Matt en zijn werelddansen!