anyone who keeps the ability to see beauty never grows old - Franz Kafka



zaterdag 21 februari 2015

voorjaar...


Als ik op dit moment naar buiten kijk dan zie ik een grijze lucht en het regent al bijna de hele dag met een motregentje, die je niet ziet maar waar je wel ontiegelijk nat van wordt.
Ik heb, na een tip van een blogster, weet niet meer wie, al mijn kransen maar buiten gelegd, zodat alle stof er eens even uit kan regenen.
Buiten niks aan, dus proberen we het hier maar een beetje gezellig te maken en wel als volgt :-)
Ik ging vanochtend even langs een aantal woonwinkels, waaronder De Potstal. Daar kocht ik o.a. een oude en grote koperen pan/schaal (laatste twee foto's). Hij is behoorlijk roestig en mij werd het advies gegeven hem even met was op te poetsen. Maar voorlopig laat ik hem zo, vind het wel leuk dat roestige (zal volgende week eens een stukje onderkant doen om te zien hoe hij dan wordt). Ik vond hem met name geschikt om er bolletjes in te doen. De andere bak, een héél grote houten kocht ik ooit bij Woonland in Maurik.
Ik ging ook even langs het tuincentrum en kocht een grote voorraad witte hyachintjes. Daar ben ik dol op. Ik kocht een aantal gewone bollen en een aantal multiflora bollen, daar groeien er meerdere, maar kleinere uit. Ook nam ik wat verschillende soorten mos mee om de potjes te camoufleren.
Na een half uurtje fröbelen en verschuiven waren de schalen naar mijn zin.
Vervolgens bakte ik een heerlijke taart, die bovendien ook gezond is. Geen spoortje suiker, meel, boter of wat dan ook. Alleen wortelen, dadels, kokosmeel, eieren en walnoten. En écht heerlijk.(Ik zal het recept wel op onze site Met Liefde Gekookt zetten, de kooksite van mijn dochters en mij.
Een paar lekkere reukkaarsjes aan gestoken (White Linen) en mooi muziekje op.
Lekkere cappucini (meervoud ha, ha, écht wel goed) gezet en een grote punt taart erbij.
Manlief uit zijn werkkamer gesleept en daarna gezamenlijk verzucht "dat het leven nog zo slecht niet is" :-)
Fijn weekend!