anyone who keeps the ability to see beauty never grows old - Franz Kafkamaandag 14 juli 2014

tafeltje...

Jullie hebben nog twee dingen te goed van mij...
Ten eerste de zuil die mijn schoonzoon maakte en die ik met white wash heb bewerkt.
Daar moeten jullie even op wachten want de plantjes in de schaal bovenop zijn erg lelijk geworden door de regen. Daar doe ik dus eerst andere beplanting in en dan zal ik een foto nemen.
En dan zou ik nog het bewerkte biedermeier tafeltje laten zien.
Dat tafeltje heeft me behoorlijk dwars gezeten. Ten eerste omdat de val voor heel veel uitstel zorgde, want ik kon mijn arm niet goed bewegen, laat staan gebruiken om te schuren. En daarna bleek de tafel van slechte kwaliteit te zijn en de roodachtige verf of lak was er bijna niet af te krijgen. De naden en ribbels van de poten hebben nog steeds een klein roodachtig randje maar dat is nu niet meer te zien.
Ik smeerde het tafeltje eerst twee keer over met afbijt in. Veel lak ging er van af maar het kostte toch nog behoorlijk wat schuurwerk om het blank te krijgen.
Daarna bewerkte ik het tafeltje met een grey wash die ik maakte van water en een restje kalkverf, kleur Elephant Skin. Eigenlijk had het achteraf iets donkerder mogen zijn (ik twijfelde nog, had ook nog een potje Thunder Sky, had ik beter kunnen gebruiken ) maar veel zin om het nog eens te schuren en te verven had ik niet. Wellicht over een paar weken of zo.
Ik zag later pas dat er op de foto nog een paar viltjes onder de poten liggen omdat de verf nog wat kon afgeven, maar inmiddels zijn die er natuurlijk onder uit.
Serena staat nu op het tafeltje. Ze mag een tijdje bij ons in huis staan want ik ben zo blij met haar!
Van de winter gaat ze naar buiten, maar eerst moet ik nog een sokkel voor haar laten maken of een stevige en brede zuil zien te vinden.