anyone who keeps the ability to see beauty never grows old - Franz Kafkamaandag 18 april 2011

collier...

Eén van de dingen die ik erg leuk vind is het slenteren op een antiek- of brocantemarkt. Dus togen we (op een zonovergoten) zaterdag naar Wijk bij Duurstede waar een leuke markt was met 90 brocanteurs. Dorestad (zoals het vroeger heette) was in het tijdperk van Karel de Grote een van de grootste handelshavens langs de Rijn.
In de gehele stad, in galeries, restaurants, kerk en kerkplein, op de laan naar en het plein voor het kasteel; overal stonden kraampjes met een heel mooi aanbod aan antiek en brocante. Ik kocht er wat oude, geslepen likeurglaasjes en een klein waterkarafje van kristal, dat ik als vaasje ga gebruiken:-)
Bovendien kocht ik bovenstaand collier en daar ben ik ontzettend blij mee. Helaas komen op de foto de prachtige kleuren en de fonkeling niet echt over. Maar ik en foto's maken...zucht!
Het collier is gemaakt van Fluoriet edelsteen in verschillende tinten groen, blauw en paars.
Onderstaande betekenis wordt aan Fluoriet gegeven:
Fluoriet is een beschermende en stabiliserende steen, die het zelfvertrouwen vergroot en helpt structuur te brengen in ons leven. De steen geeft inzicht in beperkende gedrag- en denkpatronen en onderdrukte gevoelens en werkt emotioneel stabiliserend. De steen bevordert de concentratie, zorgt voor een snelle informatieverwerking en helpt om verbanden te leggen met al aanwezige kennis. Het beschermt tegen en reinigt elektromagnetische straling (bijv. van computers en mobiele telefoons). De steen heeft een positieve werking op stijfheid, gewrichtsproblemen (zoals artritis) en reuma. Het is goed voor de botten en tanden en het verlicht de pijn bij gordelroos en andere zenuwpijnen. Verder heeft het een gunstige werking op de huid (bijvoorbeeld op puistjes en rimpels) en slijmvliezen, met name van de ademhalingswegen.
Nou, ik zit voorlopig goed, dat begrijpen jullie!!