anyone who keeps the ability to see beauty never grows old - Franz Kafkazaterdag 26 oktober 2013

spam...

Ik stuitte, naar aanleiding van het updaten van mijn blog, op de pagina's met reacties op mijn diverse posten. Ik krijg geen automatische melding als er reacties op mijn blog worden geplaatst, dus zie ik reacties die veel later zijn geplaatst meestal niet meer. Tot mijn verbazing zag ik dat er intussen ongemerkt wel een tweehonderd commentaren op diverse posten waren gezet, met een commerciele doelstelling. Maar het meest vervelend waren de vele spamberichten op de posten met een titel die voor sommige mensen wellicht voor meerdere uitleg vatbaar is, zoals "way down deep inside of me" of "in bed met een dictator" of "wat ik graag wil". Dat waren klaarblijkelijk titels die bepaalde mensen voldoende vonden om de meest schunnige dingen als reactie te geven.
Uiteraard heb ik ze allemaal verwijderd (Joost mag weten hoe lang ze er al op hebben gestaan, ik lees nooit terug) maar het gaf me een rot gevoel.
Voortaan zal ik vaker de reactie-pagina eens bekijken en ik hoop dat ik verder verschoond blijf van die akelige commentaren.
Hebben jullie dit ook wel eens gehad?