anyone who keeps the ability to see beauty never grows old - Franz Kafkazondag 11 oktober 2015

rustig aan...

Bovenstaande titel vond ik wel grappig aangezien ik nét het blog van Marjan (Eenvoud en Simplicity) heb gelezen.
Dat drukke leven is voor mij gelukkig al even geleden. Ik herinner me dat ik me bij druk-druk-druk nooit fijn voelde, altijd het idee had dat ik wat vergat (wat ook zo was:-) dat ik de één of de ander tekort deed. Ofwel mijn kinderen, ofwel mijn baas, ofwel mijn ouders, vrienden, of familie, noem het maar..."schuldgevoel, uw naam is vrouw" was helemaal op mij van toepassing.
Tegenwoordig kan ik mijn eigen tempo bepalen en dat is best lekker.
Soms is er ook veel te doen, komt alles tegelijk en moeten er op één dag tig dingen worden gedaan. Maar vaak kan ik tegenwoordig op mijn gemak gebeurtenissen plannen, heb ik tijd voor leuke ontmoetingen, kan ik in een opwelling iets gaan ondernemen. Of gewoon tijd spenderen aan "schuiven met decoraties", lezen, leuke uitjes met vriendinnen of dochters, een filmpje bekijken of wat dan ook.
Vandaag bijvoorbeeld is het een rustig dagje. Na gisteren een heerlijke lunch met mijn familie te hebben gehad en gisteravond een fijn feest gevierd te hebben met mijn vrienden staat er vandaag niets op het programma. Ik ben alleen thuis want manlief ging bij dag en dauw al de deur uit om te zeilen met zijn fractie, ergens in Zeeland (bbrr...zij liever dan ik!).
Vanochtend ben ik een uurtje later dan normaal opgestaan want nog even lekker gelezen in mijn spannende boek. Een gezond fruitontbijt voor mezelf klaar gemaakt en een stapel kranten doorgenomen.
Toen in de tuin (in het flauwe zonnetje) gaan werken, wat onkruid weggehaald, alle zomerbloeiers opgeruimd en potten schoongemaakt, wat geveegd en "geschoven".
Daarna naar binnen en nu met een lekkere cappuccino achter de PC een blogje maken.
Ik maakte ook nog even een paar opnamen. De eerste van de uitgebloeide harten van de Japanse anemonen die ik wel decoratief vond en de tweede van de pompoentjes op een tuintafeltje.
Een rustig dagje dus....met een rustig blogje als resultaat!!
Ha, ha.....