anyone who keeps the ability to see beauty never grows old - Franz Kafkazaterdag 23 april 2011

Nationale Red Hat Conventie...

De meeste lezers van dit blog weten dat ik al jaren Queen ben van een chapter van de Red Hat Society, nl. De Paarse Pimpernellen.
Wij gingen afgelopen donderdag naar Zwolle,waar de jaarlijkse Red Hat Conventie werd gehouden, dit maal georganiseerd door Veerig Verder, het Zwolse chapter.
Zo’n 450 dames verzamelden zich op het station van Zwolle, om een prachtige dag met elkaar door te brengen.
Prachtig, in alle opzichten. Het weer was super zodat onze mooie paarse kleding en rode hoeden niet bedekt hoefden worden met jassen en/of paraplu’s. En ook de invulling van de dag door het chapter van Veerig Verder was super.
Het was een waar "kippenvel" moment (zoals één van mijn chapterettes het uitdrukte) om al deze dames de trappen van het station te zien afdalen. Een enorme zee van rood/paarse RedHatters!
De middenstand van Zwolle speelde leuk op deze dag in door paars/rode ballonnen en voorwerpen in hun etalages te plaatsen.
In theater Odeon was alles perfect in gereedheid gebracht voor onze komst en er werd veel moois voor ons opgevoerd waaronder een modeshow, een dichteres, en een heel geestig operaspektakel. Er waren kraampjes met rood/paarse spulletjes en een heerlijke lunch met bijbehorende welkome glaasjes.
Telkens weer is het indrukwekkend om zoveel verschillende vrouwen bij elkaar te zien die hetzelfde plezier ondervinden in speelse rode en paarse kleding. Je voelt een verbondenheid, zelfs als je elkaar helemaal niet kent.
Het is een merkwaardig fenomeen en al zal niet iedereen de uitbundige kleding op prijs stellen, de onderlinge vriendschapsband is prachtig en geeft mij (en met mij vele andere vrouwen) een heel bijzonder gevoel.
Bijgaand filmpje geeft een kleine indruk van de aankomst en tocht naar Odeon.
Mocht je meer willen zien kun je hier klik, klik heel veel foto’s bekijken.