anyone who keeps the ability to see beauty never grows old - Franz Kafkamaandag 4 januari 2016

nieuw jaar...nieuwe kansen!

Ik heb het idee dat ik via de sociale media aan zo'n beetje heel Nederland fijne feestdagen heb gewenst :-)
Maar hier, op mijn blog, wil ik speciaal aan mijn trouwe bloglezers nog even van de gelegenheid gebruik maken om iedereen een fantastisch 2016 te wensen!
Hier eindigde het jaar  2015 (dat overigens een prima jaar was) wat verdrietig. In ons gezin moest iemand een heel verdrietige tegenslag incasseren. Dat en ook mijn hardnekkige griep, zorgde er voor dat wij, voor het eerst in zo'n 35 jaar, Nieuwjaarsavond met zijn tweetjes waren. Wel knus bij de haard en de t.v. maar toch anders dan we van te voren bedacht hadden.
Nu ja, we gaan er gewoon weer voor.....en hopen dat 2016 nieuwe mogelijkheden brengt, zeker die éne!
Na een paar dagen in huis te hebben doorgebracht ivm die griep, wilde ik er zaterdag even op uit.
Ik toog richting Achterhoek, toch nog wel zo'n uur rijden, met een lijst met winkels die ik graag eens wilde zien.
Er stonden zo'n zes namen op, maar helaas haalde ik er maar twee :-) Halverwege de dag begon ik me weer wat naar te voelen en ben ik naar huis gegaan. De rest komt wel weer een keer.
Ik bezocht 't Sfeerpunt in Rijssen. Tja...wat kan ik daar van zeggen. Leuk, maar piepklein. Niet de moeite waard om zo lang voor te rijden, vond ik persoonlijk.
Gelukkig was de volgende stop Borne, bij Met Landelijk Label. Daar kon ik even rond neuzen in een ruimere omgeving, met mooie spullen.
Ik zag er genoeg dingen die ik leuk vond, maar eigenlijk zocht ik naar drie dingen: een houten potje voor lepeltjes, een pot voor suikerklontjes en een lage, vierkante bak om het een en ander in te zetten.
De eerste twee vond ik ook bij Met Landelijk Label. De geschikte opbergbak kon ik niet vinden, maar dat komt vast nog een keer.
De potjes staan nu voorlopig nog even bij het tinnen servies.
Ik heb er even een paar foto's van gemaakt. Jammer genoeg krijgt het tin zo'n glans op de foto terwijl het in werkelijkheid juist heel dof is. Zal de lichtinval zijn maar ik heb het van alle kanten geprobeerd, zonder ander resultaat.
Geen opzienbarende aankoop, hoor, maar ik ben er blij mee en zo kan ik toch weer een blogje maken (wat mijn goede voornemen was).
Goed begin, halve werk of zoiets.... :-)