anyone who keeps the ability to see beauty never grows old - Franz Kafkazondag 1 januari 2012

2012 is begonnen... op sloffen

Na een hele korte eerste nacht in 2012 daalt de rust van Nieuwjaarsdag weer over ons!
Hoewel alle feestelijkheden van de afgelopen maand overigens heerlijk waren. Sinterklaasviering met mijn chapter: geestig, warm en vertrouwd. Kerstfeest met onze familie was ook prachtig: al je gelieven om je heen, heerlijk eten, drinken, kletsen, lachen. Ontroerend en met extra dimensie door de verhalen van mijn kinderen en schoonkinderen. Oud en Nieuw viering: met veel vrienden, spelletjes, gelach, bubbels en oliebollen.
En dan nu: Nieuwjaarsdag: lekker uitslapen (want we lagen pas half vijf in bed:-), rustig ontbijt in ochtendjas en op sloffen, krantje en muziek. Vanmiddag een bezoek aan mijn moeder, daarna waarschijnlijk nog even een uurtje wandelen maar daarna weer lekker met een boek en muziek onderuit. Rustig en relaxt begin van 2012! Ik weet uit ervaring dat vanaf morgen de behoefte om alles weer af te breken, schoon te maken, op te ruimen gaat toeslaan. Dus vandaag is nog even een time-out!
Ik vind Pachelbel's Canon in D door het London Symphony Orchestra een muziekstuk dat helemaal past in mijn serene stemming van vandaag. Luister maar naar onderstaande opname.

Voor alle lezers van dit blog hoop ik ook dat 2012 ook goed in start is gezet. Hoewel ik gisteren een heel verdrietig logje las van iemand die het nieuwe jaar ingaat met de wetenschap dat ze moet gaan vechten tegen die bekende klereziekte! Vanaf hier wens ik haar nogmaals heel veel sterkte en courage toe!
En aan iedereen: heel veel gezondheid, liefde en rust toegewenst voor het komende jaar!