anyone who keeps the ability to see beauty never grows old - Franz Kafkadonderdag 9 augustus 2012

En dan de foto´s!...

En dan ben je ineens thuis!
Of ineens: nou nee, dat bepaald niet: eerst vanuit Jakarta naar Dubai zes uur vliegen, een stop in Dubai van drie uur en daarna naar Amsterdam in acht uur. Dan nog een treinreis van zo`n anderhalf uur. Nog een half uur met de taxi.
Dán ben je pas thuis!
De koffer uitpakken, de eerste wasjes wassen, de post doornemen en genietend in de tuin een kop koffie drinken. Vroeg, heel vroeg naar bed en na een fikse nachtrust weer als nieuw opstaan.
En wat is het dan heerlijk in je eigen huis en tuin! Beetje redderen, hond extra aandacht geven, en de tuin bewonderen, die er weelderig bijstaat. Boodschappen doen, wat in de tuin prutsen. Bellen met familie en vrienden. Langzaam komen we weer in het vertrouwde ritme, al lopen in onze hoofden de beelden nogal door elkaar.
De rust en de stilte hier doen bijna pijn aan de oren, in Indonesie waren we gewend geraakt aan voortdurende drukte en lawaai.
De foto's en filmpjes zijn al bijna allemaal bekeken. Er zijn heel veel opnamen gemaakt, maar er moet nog een mooie compilatie van worden gemaakt, want niet alles is helemaal goed gegaan.
Ik plaats een aantal logjes met foto's.
Het is zoveel dat één logje niet voldoende is.
Hopelijk kan ik met de foto´s laten zien wat we hebben meegemaakt en wat een prachtig land Indonesie is.
Veel plezier met het bekijken van de beelden!


Cultuurshock!!
De eerste dagen op Java in Jakarta en Bogor. Bezoek aan een sloppenwijk, wennen aan het lawaai en het chaotische verkeer!Eenmaal op het platteland van Java zie je de schoonheid pas echt.
De rijstvelden zijn prachtig om te zien, zeker de rijstterrassen. En als je van dichtbij hebt gezien hoe zwaar het oogsten van rijst is, verspil je nooit meer één rijstkorrel!

Het Kraton van Jogyakarta.


De Borobudur. Wat een klim! Maar ik heb de geluksstoepa bereikt en mijn wens gedaan!

De Prambanan tempel. En het sprookjesachtige feestbuffet in de openlucht met zicht op de tempel.


Overal langs de weg zie je geoogste kruiden etc. liggen te drogen. De middelste foto is een kruidnageloogst in verschillende stadia. Het ruikt verrukkelijk!
Onderweg weet je niet waar je het eerst moet kijken. Er is zoveel moois te zien.Balinezen offeren vijf keer per dag aan de goden. Dit wordt overal gedaan, zelfs op kleine altaartjes voor winkels, etc.


Zoveel onbekends, zoveel kleur, zoveel geur!
De lokale markten zijn een lust om te bezoeken.

Wordt vervolgd.