anyone who keeps the ability to see beauty never grows old - Franz Kafkazondag 7 april 2013

zou het dan toch....?

Zou het dan toch nog lente worden, mensen?
Hier scheen gisteren en schijnt vandaag een heerlijk zonnetje. Het is weliswaar nog best koud, maar je merkt toch dat de zon al wat kracht heeft.
Wij hebben de afgelopen week een mooie halve houten ton op de kop kunnen tikken en gisteren hebben we twee enorme gietijzeren tuinvazen gekocht.
In die eerste ga ik hosta´s zetten of een minivijver maken, daar ben ik nog niet helemaal uit.
De twee gietijzeren giganten moeten eerst worden geschuurd, met een primer worden behandeld en worden daarna diepzwart geverfd. Ze komen aan weerszijden van de enorme garagedeur van ons huis, dus je snapt: daar kun je niet van die kleine potten zetten.
Ik verheug me erop weer bakken en potten te kunnen beplanten. Er staan ook al diverse trays met kleine violen in licht- en donkerblauw, rose en wit klaar.
De olijfboom gaat van de week weer naar buiten en ook de rozemarijnstruik en de agapanthussen gaan weer naar buiten. Meer planten hebben we dit jaar niet in onze garage gehad. Vroeger had ik enorm veel overblijvende planten, maar al dat gesjouw en gesleep willen we niet meer dus heb ik veel weggegeven.
Met het zonnetje begint ook de energie weer te stromen, alleen de lichamelijke conditie laat nog een beetje te wensen over. De komende weken ga ik hier dus goed aan werken. Want ik wil weer helemaal fit zijn als het "echte werk" begint. Vanmiddag beginnen we aan mijn eerste "lange" wandeling.
Het is ontzettend leuk om te merken hoeveel mensen met me meegeleefd hebben. Kaarten, telefoontjes, bezoek, mailtjes, planten, bloemen, tot complete maaltijden toe!
Iedereen heel erg bedankt!
Ik ben gezegend met al die lieve mensen om me heen.
En nu: op naar de ECHTE lente!
 
                                De foto's zijn niet van mij maar geplaatst om een idee te geven!