anyone who keeps the ability to see beauty never grows old - Franz Kafkadinsdag 16 maart 2010

Eddy Roos...

In het Hoge Noorden, in Uithuizen (Gr.) heeft beeldhouwer Eddy Roos een museum met een permanente tentoonstelling van zijn sculpturen, tekeningen en grafisch werk.
Hij maakt prachtige, elegante beelden die getuigen van vrijheid en sensualiteit en waar de emotie in is te herkennen. Hij is een klassieke beeldhouwer en maakt beelden van mensen die in beweging zijn. De beelden zijn vaak licht erotisch.
Zijn werk is naast figuratief toch ook abstract; de basis van zijn beelden bestaat uit geometrische vormen. Hij is geïnspireerd door voorgangers als Donatello, Michelangelo en Rodin, zeker niet de minsten!
Roos werkt volgens het Gulden Snede principe.
Het is tevens heel boeiend om zijn beeldhouwwerken in wording te zien. Je kunt dan als het ware in de keuken van de kunstenaar kijken.
Er staan ook een aantal bronzen beelden van hem in de beeldentuin bij borg Verhildersum in Leens.
Eddy Roos werkt ook wel in opdracht. Hij heeft o.a. het Spanje-monument gemaakt in Amsterdam-noord en de Luchtdanseres bij het metrostation Delfshaven in Rotterdam.
Toen wij zomers in het museum waren konden we ook nog even meegenieten van de mooie bloementuin en een wandeling maken op de dijk.
Het museum is niet elke dag geopend dus je kunt het best van te voren informeren als je erheen wil gaan.
Zeker een aanrader!