anyone who keeps the ability to see beauty never grows old - Franz Kafkazondag 13 december 2015

terug in blogland...

Eigenlijk was ik helemaal niet weg....:-)
Maar toch duurde het meer dan twee maanden voordat ik weer eens zin had een blog te maken.
Er is hier niet veel gebeurd op woongebied. En ik merk aan mezelf dat ik er ook even minder zin in heb.
Zo heb ik, bijvoorbeeld, ook praktisch geen woonwinkels of open huizen bezocht en de sites van de webwinkels en woonblogs heb ik al tijden niet bekeken.
Waar het aan ligt weet ik niet goed. Misschien een beetje de tijd van het jaar, of misschien ook alle nare gebeurtenissen in de wereld. Misschien ligt het eraan dat ik zoveel moois zie langskomen en daar niet veel aan heb toe te voegen. Of misschien is ook mijn wooninteresse aan het tanen...ik weet het niet maar ik laat het maar over me heen komen. We zien wel!
In huis heb ik wel wat kerstigs gebroddeld, maar ook dat ging niet helemaal van harte.
Enfin, om niet helemaal de band met blogland te verbreken hieronder toch een paar foto's.
Niet zo flitsend als de foto's die ik regelmatig hier en op FB langs zie komen, maar toch ziet het er gezellig uit.
                 

 
Op de kleine tafel staat een houten bak met ballen. Allerlei soorten ballen: mosballen, houten ballen, ijzeren ballen en kerstballen. Op de grote wijntafel staat o.a. een schaaltje met mos en een amaryllisbol.

Op de schouw staat een geinig kerstboompje en twee oude getrouwe Kerstmannen die alle jaren Kerst met ons mee vieren.
      
Op de biedermeiertafel staan twee dennenappels die met een heerlijk ruikende, héél lichtgroene was zijn overgoten. Waarschijnlijk bedoeld voor in een openhaard, maar aangezien die van ons op gas gaat, is dat hier niet zo verstandig:-)
                  

In het erkerraam heb ik de berenklauwen verruild voor wat takken met pinusgroen ertussen. Hier zijn her en der wat versieringen van armeluiszilver of glas ingehangen.
    
Tot zover de kerstvorderingen hier.
De komende dagen zal er nog wel wat bijkomen en als Ernst komt met Kerst dan gooi ik er wel wat kleur en glim in. Sober en rustig zegt een driejarige nog weinig, denk ik!
Ik wens jullie allen veel plezier met de voorbereidingen en degenen die ik niet via FB zie wens ik alvast een heel fijne Kerst toe!