anyone who keeps the ability to see beauty never grows old - Franz Kafkamaandag 12 januari 2015

Nieuwe schouw, Het Jagershuis en Hoeve Hofackers...

Vrijdag j.l. was de adviseur van 't Achterhuys bij ons om naar de mogelijkheden van de verbouw van de open haard te kijken. Het wordt een ingrijpende klus, maar de verbouw voor de schouw is waarschijnlijk minder ingrijpend dan wij aanvankelijk dachten. Het rookkanaal is prima en de schouw zelf hoeft maar voor de helft te worden weggebroken. Wel is het zo dat voorafgaand aan deze klus wijzelf veel werk moeten verzetten, omdat een hele kastenwand moet worden weggebroken, de muren en plafond moeten opnieuw worden gestuct en geverfd, er moet een stuk parketvloer worden bij gekocht en gelegd. Maar goed: als alles lukt gaat de verbouwing ergens in maart van start. Ik kan haast niet wachten en heb onze zithoek al tachtig keer opnieuw ingericht, in gedachten dan he:-)

Afgelopen weekend ging ik weer eens richting Limburg.
Ben dol op de provincie Limburg en mij kun je dan ook echt blij maken met een dagje of weekendje Limburg en de omgeving van Maastricht is favoriet. Ditmaal echter was het reisdoel Noord Limburg.
Ik wilde altijd nog eens naar Het Jagershuis in Nunhem. En als ik dan toch in de buurt ben ook graag nog eens naar Hoeve Hofackers, waar ik een keer eerder was.
De zaterdag die ik uitgekozen had was niet de mooiste zaterdag ever....het regende cats en dogs (om maar eens een woordje over de grens erin te gooien:-)
Het ritje was daarom niet meer dan een zo snel mogelijke rit over de snelweg. Bij Nunhem aangekomen regende het zo mogelijk nog harder.
Het Jagershuis is een soortement boerderijtje, niet heel groot, waarvan een gedeelte als verkoopruimte is ingeruimd. We kwamen binnen in een grote tuinkamer met een lange tafel en een heerlijk warm vuur. De eigenaars waren buiten in de regen bezig met verslepen van allerlei materiaal dus konden we heerlijk rustig door de vrij kleine verkoopruimten lopen. Heel veel mooie decoratie etc. en ik moet zeggen: ook heel redelijk van prijs. Ik was niet speciaal ergens naar op zoek maar wel ben ik nu steeds alert op mooie schouwen, haardbokken, haardplaten etc.  Maar ik ga vast nog eens terug om ook de mooie tuinspullen te bekijken. Daar leende het weer zich nu wat minder voor.


 
Vandaar reed ik naar Hoeve Hofackers in Baarlo. Net als de vorige keer vond ik de ontvangst hier erg kil en plichtmatig.
Er is genoeg te zien en te bewonderen want de Hoeve is een prachtig pand en heel mooi ingericht, voornamelijk met Hoffz meubels en decoratie. Ik heb er wat rondgekeken, wat ideeën opgedaan en dingen genoteerd die nog eens van pas kunnen komen. Omdat er weinig gezelligheid heerste was ik er redelijk snel weer weg.
Jammer maar in een winkel van dit kaliber zou het ook wat persoonlijker kunnen, ben ik van mening.
Dat zou meer uitnodigen tot uitwisseling van ideeën en adviezen.
Ik hoop dat sommige bloglezers hier andere ervaringen hebben, maar voor mij was dit de tweede keer dat het tegenviel.
Maar enfin: er blijven genoeg leuke woonspots over, nietwaar?

Na nog een leuke culinaire stop onderweg, waar we hardlopend door de stortregen naar toe moesten, ging het weer huiswaarts.
Vol ideeën weer...lastig om te moeten wachten totdat het zover is:-)