anyone who keeps the ability to see beauty never grows old - Franz Kafkavrijdag 21 januari 2011

wijsheid...

Andrew Zuckerman, een 30-jarige Amerikaanse fotograaf en filmmaker heeft de hele wereld over gereisd en zette veel van ’s werelds meest bekende gezichten op de foto.
Zijn prachtige project Wisdom is geïnspireerd op het idee dat een van de grootste geschenken die een generatie de volgende generatie kan geven bestaat uit het doorgeven van haar wijsheid en ervaring.
Zuckerman bezocht over de hele wereld oudere schrijvers, politici, religieuze leiders, musici, acteurs en ondernemers als bijvoorbeeld:
aartsbisschop Desmond Tutu, Willie Nelson, Madeline Albright, Clint Eastwood, Nelson Mandela, Judi Dench, Jane Goodall en Robert Redford.
Deze bekende wereldburgers hadden één ding gemeen: allemaal zijn ze geboren vóór 1942.
Zuckerman werd voor dit project geïnspireerd door Amerika's obsessie met jeugd.
"We bewijzen onze generatie een slechte dienst door niet naar ouderen te luisteren. We moeten ze vragen: 'Wat heb je in je leven geleerd?' en zien wat we daar voor onszelf uit kunnen halen".
Met zeven vragen aan deze bekende kopstukken heeft hij inspirerend materiaal verzameld dat hij heeft verwerkt in een boek en in deze video waar ik jullie graag een stukje van wil laten zien (en horen!)