anyone who keeps the ability to see beauty never grows old - Franz Kafkavrijdag 12 maart 2010

De Midlife-crisis bestaat niet meer!

Ook gelezen dat de midlife-crisis niet meer bestaat?
Midlife: je weet wel… die periode in een mans leven dat hij een motor koopt, scharrelt met zijn secretaresse en zich in een strakke spijkerbroek wurmt! Die periode in een vrouwenleven dat ze zich ongeliefd en onbemind waant, waarin ze de korte rokjes wegbergt en pillen tegen opvliegers en depressies slikt.
Die midlifecrisis is niet meer!
Uit onderzoek blijkt dat veel mensen op deze leeftijd zelfs gelukkiger zijn dan in de jaren daarvoor.
Pakweg 40 jaar geleden ging men er nog van uit dat het leven van mensen vanaf hun 45ste alleen maar slechter kon worden Sommige mensen (lees vooral mannen) reageerden daar op door radicale beslissingen te nemen. Volgens diezelfde onderzoeken is bewezen dat deze periode nu één van de gelukkigste bij mensen is. Er werden 1.500 mensen van middelbare leeftijd ondervraagd waarvan de meesten zeiden dat ze nu evenwichtiger en gelukkiger zijn dan twintig jaar geleden. Hoe is dit zo veranderd?
Eerder had “men” toch vaak het gevoel dat idealen niet of maar gedeeltelijk waren uitgekomen. En het idee dat je leven te kort was om deze idealen nog te verwezenlijken gaf een depressief of neerslachtig gevoel.

Tegenwoordig heeft een betere gezondheidszorg ervoor gezorgd dat mensen gelukkiger ouder worden en daar geen angst meer voor hebben. Mensen dachten voorheen zo zeer dat de middelbare leeftijd een periode van verlies zou zijn, dat dit ook waar werd. Maar tegenwoordig zien we juist dat steeds meer oudere mensen beginnen op te bloeien.
Ze ondernemen dingen, durven veel meer van zichzelf te laten zien. Veel mensen beginnen zelfs op middelbare leeftijd nog aan iets geheel nieuws en onbekends!
En ze hebben daarmee ook meer kans om te slagen, want hun beslissingen zijn gebaseerd op kennis en ervaring.
Dus lieve lezers: er gloort heel veel licht aan de horizon!