anyone who keeps the ability to see beauty never grows old - Franz Kafkamaandag 22 juli 2013

frivolité van MP...

In Frankrijk hadden we een gîte gehuurd met een echte franse tuin er omheen. Dus tussen de lavendel, olijven, oleanders en grind stonden ook diverse weelderige tuinbeelden. Die stonden daar heel leuk en mijn blik bleef er vaak op rusten.
Nu hebben we hier een bostuin (dus zo ongeveer het tegen- overgestelde van de tuin in Frankrijk) en bovendien ben ik niet zo van de weelderige beelden, maar toch bleef er wel iets hangen. Ik heb niet veel tuinbeelden (op Gijs na, een betonnen en bemoste gans die we al decennia lang ergens achteraf in de tuin hebben staan en een al even oude schaal op voet op ons grasveld ).
Toen ik, geïnspireerd door de franse tuin, eens op MP keek, zag ik twee "beelden" die ik leuk vond, allebei tamelijk in de buurt én redelijk qua prijs.
Eén van de beelden zag ik al eens bij Hennie, van Room 17 en die vond ik toen ook al leuk. Ook zag ik hem nog eens ergens op een blog voorbij komen, maar ik ben even kwijt waar.
Heb dus even geaarzeld of ik het wel zou doen, maar uiteindelijk ben ik ze toch gaan halen en ik moet zeggen; ik vind ze leuk staan. Niet zo overdreven want daar houd ik niet van.
Ik heb ze voorlopig gewoon zó tussen de planten gezet, maar ze worden natuurlijk pas echt leuk als ze bemost en verweerd zijn. Dat gaat hier vast en zeker niet lang duren!
Volgend jaar zijn ze vast en zeker meer opgenomen in het geheel.