anyone who keeps the ability to see beauty never grows old - Franz Kafkawoensdag 8 mei 2013

paar dagen weggeweest...

Begin mei gaan we er meestal een paar dagen tussenuit.
5 Mei is de verjaardag van mijn man en we kunnen hem geen groter plezier doen dan met een leuk tripje.
Dit jaar gingen we dus naar Maastricht, of liever gezegd naar Belgie (5 minuten over de grens:-)
Het waren heerlijke dagen. De indrukken buitelen nog door elkaar in mijn hoofd.
We hadden een bed and breakfast geboekt in Belgie, net over de grens bij Maastricht: http://www.villabayard.nl/
Het bleek een heerlijke stek! Een bed and breakfast zoals er niet veel zijn: mooie ambiance, spontane en hartelijke gastvrouw, en in dit geval ook leuke overige gasten.
De gastvrouw was een voortreffelijk kokkin (tja...bij Beluga gewerkt, wat wil je!) en verzorgde voor ons op een van de avonden een viergangen diner dat klonk als een klok.
We verkenden Maastricht en omgeving van achter naar voor. Wat een leuke stad toch. Niet alleen maar de grote winkelketens, maar bijzondere en onbekende winkeltjes en galerietjes. Geen museum gedaan dit keer, want daar gaan we nog eens apart voor. Een gedenkwaardig diner in een bistrootje dat ons door onze gastvrouw was aanbevolen. Waar ze helemaal gelijk in had!
De volgende dagen zijn we de omgeving gaan verkennen.
Het heerlijke weer werkte zeker sfeerverhogend!
De vele terrasjes, de wandelingen, de omgeving van Maastricht, het Geuldal dat werkelijk ongelofelijk mooi is, met glooingen en dalen, met landgoederen en kastelen.
En natuurlijk wilden we ook een dagje naar Tongeren...met nog steeds die enorme antiekmarkt!
Ook hier weer zo'n feest: de vele straten waar kramen staan met de leukste spulletjes, de vele talen en dialecten die je overal hoort, de grapjes van de kooplui, het plein waar iedereen na afloop van de markt naar toe trekt om te eten en drinken, de lekkere Vlaamse asperges, en als toegift nog een leuke Italiaanse markt in de middag, met Italiaanse lekkernijen, muziek en dans.
En zoals zo vaak op onze tripjes vergeten we foto's te nemen! Ook in Tongeren wilde ik graag wat plaatjes schieten, maar lag de camera nog in de auto, die héél ver weg geparkeerd stond. Geen optie dus om weer terug te gaan. Enfin: in onze hoofden rijgen de mooie plaatjes zich aaneen:-)
Zoals gezegd: heerlijke dagen.
Moe en gammel kwamen we terug, maar vol mooie indrukken.
En het zal zeker niet voor het laatst zijn dat we een trip naar het mooie Zuiden gaan maken!