anyone who keeps the ability to see beauty never grows old - Franz Kafkawoensdag 8 mei 2013

paar dagen weggeweest...

Begin mei gaan we er meestal een paar dagen tussenuit.
5 Mei is de verjaardag van mijn man en we kunnen hem geen groter plezier doen dan met een leuk tripje.
Dit jaar gingen we dus naar Maastricht, of liever gezegd naar Belgie (5 minuten over de grens:-)
Het waren heerlijke dagen. De indrukken buitelen nog door elkaar in mijn hoofd.
We hadden een bed and breakfast geboekt in Belgie, net over de grens bij Maastricht: http://www.villabayard.nl/
Het bleek een heerlijke stek! Een bed and breakfast zoals er niet veel zijn: mooie ambiance, spontane en hartelijke gastvrouw, en in dit geval ook leuke overige gasten.
De gastvrouw was een voortreffelijk kokkin (tja...bij Beluga gewerkt, wat wil je!) en verzorgde voor ons op een van de avonden een viergangen diner dat klonk als een klok.
We verkenden Maastricht en omgeving van achter naar voor. Wat een leuke stad toch. Niet alleen maar de grote winkelketens, maar bijzondere en onbekende winkeltjes en galerietjes. Geen museum gedaan dit keer, want daar gaan we nog eens apart voor. Een gedenkwaardig diner in een bistrootje dat ons door onze gastvrouw was aanbevolen. Waar ze helemaal gelijk in had!
De volgende dagen zijn we de omgeving gaan verkennen.
Het heerlijke weer werkte zeker sfeerverhogend!
De vele terrasjes, de wandelingen, de omgeving van Maastricht, het Geuldal dat werkelijk ongelofelijk mooi is, met glooingen en dalen, met landgoederen en kastelen.
En natuurlijk wilden we ook een dagje naar Tongeren...met nog steeds die enorme antiekmarkt!
Ook hier weer zo'n feest: de vele straten waar kramen staan met de leukste spulletjes, de vele talen en dialecten die je overal hoort, de grapjes van de kooplui, het plein waar iedereen na afloop van de markt naar toe trekt om te eten en drinken, de lekkere Vlaamse asperges, en als toegift nog een leuke Italiaanse markt in de middag, met Italiaanse lekkernijen, muziek en dans.
En zoals zo vaak op onze tripjes vergeten we foto's te nemen! Ook in Tongeren wilde ik graag wat plaatjes schieten, maar lag de camera nog in de auto, die héél ver weg geparkeerd stond. Geen optie dus om weer terug te gaan. Enfin: in onze hoofden rijgen de mooie plaatjes zich aaneen:-)
Zoals gezegd: heerlijke dagen.
Moe en gammel kwamen we terug, maar vol mooie indrukken.
En het zal zeker niet voor het laatst zijn dat we een trip naar het mooie Zuiden gaan maken!

17 opmerkingen:

 1. Je enthousiasme straalt er zo vanaf dat het ook zonder vele zelfgemaakte foto's wel duidelijk is dat jullie enorm genoten hebben! Wat klinkt dit ontzettend goed!!

  Vanwege examenvoorbereidingen van onze oudste dochter hebben we er dit jaar voor gekozen in de meivakantie niet weg te gaan, maar ik mis het wel hoor...zo'n heerlijk voorproefje op de zomer!

  Een fijne dag! Lieve groet, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik moet eerlijk zeggen dat wij nog nooit die kant op zijn geweest. Maar jouw verhaal klinkt heel aanstekelijk. Fijn dat jullie het zo naar jullie zin hebben gehad.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een mooi verslag. Het werkt inderdaad aanstekelijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heerlijk om te lezen. Onze oudste zoon woont in Eijsden, dat is daar vlakbij.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wij zijn een paar jaar geleden ook naar het zuiden geweest, en ik wil dit jaar eigenlijk weer een keer gaan. Het is er ook zo mooi.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Oh Janny wat een heerlijk uitstapje! Ik zie net je mailtje binnenkomen, dus ik mail je nog even.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Mooi hè, het zuiden. Ik ben er geboren, mijn ouders komen er beiden vandaan en zijn er opgegroeid. Ik kwam er veel, nu helaas te weinig.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Dank voor je logeertip.. wij willen ook graag binnenkort naar Maastricht, dus dit adres schrijf ik gelijk op ;-)
  Ik zie wel uit je enthousiasme dat jullie heerlijke dagen hebben gehad!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Heerlijk zo'n uitje. Ik heb zojuist mijn ouders een mail gestuurd of ze in augustus een paar dagen op de meiden willen passen. Neem ik manlief lekker mee.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ooh leuk wat klinkt dat toch heerlijk en wat hebben jullie lekker veel gedaan, ik ga dit adresje ook opschrijven. Bedankt voor de tip!!

  Liefs Monica

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Leuk dit verslag. En inderdaad, in Maastricht kun je heel wat uren doorbrengen. Tongeren is ook mooi. We zijn al een paar keer op de brokantemarkt daar geweest. Volgende keer kun je je tocht uitbreiden naar Hasselt. De binnenstad doe je in een paar uurtjes. Hasselt is klein maar mooi.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Klinkt goed. Limburg is altijd een stukje heel speciaal Nederland. Altijd grappig hoe binnen zo'n klein land als NL noorden en zuiden ZO van elkaar kunnen verschillen.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Dat ziet er geweldig uit. Zeker met een blauwe lucht ;-) Maastricht is vaak net al een beetje buitenland!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wat grappig om te lezen dat je man ook op 5 mei jarig is. Mijn man ook. Dus we hebben een gezellig feestje gehad. Leuk dat je in Maastricht bent geweest. Het blijft een heerlijke bruisende stad.
  Een fijne avond Anneke

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Leuke dagen gehad dus. Een bed en b. is heden ten dage helemaal hot. Veel meer dan een hotel. Ik weet niet of het iets voor mij is. Ik wil me wel heel graag vrij voelen. Voorlopig houden wij het nog maar bij de caravan.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Hanscke: je kunt je toch zo vrij voelen als je wilt in een B&B? Je kunt er alleen blijven slapen als je dat verkies. Wij lieten het afhangen van de gasten. Daarna hebben we besloten een maaltijd te laten verzorgen omdat wij dat leuk vonden, maar dat is helemaal geen verplichting. De hele dag ben je verder weg, dus als je 's avonds op je zelf wilt blijven is dat ook helemaal oké.
  Volgens mij geldt dat principe op een camping ook. Of je bemoeit je met anderen of niet, dat maak je zelf uit.
  Janny

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Gezellig !
  Wat een leuke B&B.
  Ja, en naar Maastricht ga ik ook graag.
  Liefs, Pauline

  BeantwoordenVerwijderen