anyone who keeps the ability to see beauty never grows old - Franz Kafkazondag 26 april 2015

tag...

Ik werd getagd door Geri Meftah van het blog Kleurrijk http://gerikleurrijk.blogspot.nl/
Ze zegt: Een tag is eigenlijk gewoon een soort kettingbrief in het bloggerswereldje.
Ik houd eigenlijk niet zo van kettingbrieven, maar Geri, die prachtige aquarellen maakt, behoort tot één van mijn eerste blogvolgers. Ik heb hier in mijn werkkamer twee kleine ingelijste aquarelkaarten hangen en daar kijk ik nog steeds met plezier naar. Geri heeft diverse blogs over uiteenlopende zaken en mensen.
Daarom maak ik voor één keer een uitzondering en zal de vragen beantwoorden maar ik geef liever geen tags door aan andere bloggers.
Dus daar gaat-ie dan:
 
1.      Volop inspiratie of loop je vaak tegen het zogenaamde writer’s- of bloggers block aan?
Ik heb een woonblog, of tenminste: dat heb ik er een hele tijd geleden van gemaakt. Aanvankelijk ben ik een algemeen blog begonnen omdat dit destijds een opdracht was in een digitale 2.0 opleiding die ik volgde in mijn job. Ik vond het bloggen leuk en jaren blogde ik enthousiast over van alles en nog wat. Op een zeker moment was het enthousiasme weg en wilde ik mijn blog opheffen. Omdat ik blogs over wonen leuk vond om te lezen en zelf ook veel aardigheid had in het inrichten van ons huis, bouwde ik mijn blog om tot woonblog voor een landelijk sobere stijl. Ik vind het bloggen hierover nog steeds leuk, al bekruipt me langzaam het idee dat de blogs wel veel op elkaar beginnen te lijken. Daardoor sta ik vaak in tweestrijd of ik wel wil doorgaan of niet. Maar voorlopig heb ik er weer even zin in doordat we een verbouwing hebben en ik dit graag wil vastleggen.
 2.      Als de woorden even niet uit je vingers komen; hoe voel jij je dan?
Voel ik me best vervelend. Omdat ik wat ouder ben, denk ik altijd gelijk dat het daaraan ligt.
Maar als het een tijdje daarna weer lukt en ik heb overgebracht wat ik wilde, dan is dat gevoel weer weg (tenminste voor een tijdje).
 3.      Hoe blijf je gefocust tijdens het uitwerken van een bericht?
Soms blijf ik dat wel en soms niet. Dat laatste ligt vaak aan het feit dat ik met teveel dingen op hetzelfde moment bezig ben.
Als ik voel dat het niet gaat lukken houd ik op en probeer later weer of ik me beter kan focussen.
 4.      Welke brainstorm-techniek zorgt gegarandeerd voor blogspiratie?
Ik heb daar geen speciale techniek voor. Zou mooi zijn als je een techniek had die gegarandeerd voor succes zorgt, maar ik denk eerlijk gezegd niet dat dit bij veel mensen het geval is. 
 5.      Helpt muziek je ook als je blogspiratie zoekt?
Ik heb tijden dat ik het heerlijk vind om met muziek erbij te werken, maar ook tijden dat ik er niet naar taal. Dat heeft ook vaak te maken met hoe druk ik ben (of hoe druk ik me maak). Momenteel zit ik in een muziekloze periode.
 6.      Waar ontstaan de beste ideeën?
Die groeien vaak als ik aan het rondkijken ben in huizen, winkels, bladen. Of op vakantie.
 7.      In welke inspirerende omgeving werk je graag?
Ik werk altijd in mijn eigen werkkamer. Mijn kamer is echt van mij, daar komt niemand anders. Ik heb er een keur aan dierbare herinneringen, boeken, foto’s en er is natuurlijk mijn vertrouwde PC. Wel gebruik ik vaak mijn I-Pad als ik buiten ben, om ideeën op te slaan, of mezelf aan iets te herinneren.
 8.      Heb jij ook een ware ‘blogbijbel’ op je bureau staan voor als je het even niet weet?
Nee.
 9.      Welke bloggers inspireren jou?
In de woonblogwereld zijn een aantal dames die ik bewonder om hun eigen stijl en hun manier van schrijven (want wat me vaak opvalt is dat gevoel voor woonstijl niet automatisch inhoudt dat men ook gevoel voor schrijven heeft). Drie blogs die ik graag volg zijn het blog van Monica: Het Moonhuis  (http://hetmoonhuis.blogspot.nl/)   en van Dinka van EasyLiving  (http://easylivingbyproetske.blogspot.nl)  en ook het blog van Lia van I found my home (http://ifoundmyhome.blogspot.nl/) lees ik graag.
In de eerste plaats omdat ik hun stijl van inrichten leuk vind en ik hun smaak vaak deel, maar ook omdat ze een prettige en correcte manier van schrijven hebben.
Daarnaast zijn er dus nog heel veel blogs die ik graag lees, maar dat wordt te veel om op te noemen.
 10.   Hoe zit het met andere bijzondere inspiratiebronnen?
Zoals gezegd kijk ik graag in mooie woonwinkels met een sobere stijl rond, ik neus veel op Pinterest, ik lees veel woonbladen en woonboeken, alsmede tuinbladen en tuinboeken. Ik kijk graag in oude kastelen, landhuizen, boerderijen en bezoek regelmatig open huizen- en/of tuinendagen.
Ook zijn er uiteraard veel collega bloggers die me inspireren.
En dat laatste zorgt er mede voor dat ik tóch nog steeds blog!