anyone who keeps the ability to see beauty never grows old - Franz Kafkawoensdag 20 januari 2010

panty’s...

Om maar eens een wereldschokkende onthulling te doen: ik heb een vreselijke hekel aan panty's! Ze horen, wat mij betreft, tot meest vrouwonvriendelijke uitvindingen van de (vorige) eeuw. Je zou kunnen zeggen: draag ze dan niet. Maar ik ontkom niet aan het dragen van die ondingen, voornamelijk omdat het niet comfortabel is om met blote benen rond te lopen in de winterkou maar zeker niet in de laatste plaats omdat ik nu eenmaal van rokken met kekke laarzen eronder houd. Tja...!
De moeilijkheid bij het kopen van panty’s begint al met het vinden van de juiste maat. Elk merk hanteert zijn eigen maten en als je denkt je maat wel te weten dan kun je bij een ander merk voor een verrassing komen te staan! Want eenmaal thuis kom je er geheid achter dat óf het kruis ergens tussen je knieën hangt óf dat de kousen zo lang zijn dat ze als dolle slangen om je enkels cirkelen.
En dan hebben we het nog niet eens gehad over de sóórten panty’s. Er zijn gewone panty’s , steunpanty’s, zonder-voet-panty’s, kruisloze panty’s, 20-30-40-50-60-70 denier panty’s, tussenstuk-panty’s, figuurcorrigerende panty’s en geloof het of niet: billenliftende panty’s. Ben je eruit welke panty je nodig hebt dan is het volgende probleem nog het vinden van een panty die ook stáát! Koop je te dikke panty’s dan zie je er al gauw uit als Vrouw Holle op vakantie, koop je te dunne panty’s dan ben je (nog vóór je ze gedragen hebt) met nagellak in de weer om ladders te stoppen.
Daar bovenop dan nog de moeilijkheid van de materiaalkeuze. Ik ben allergisch (zowel letterlijk als figuurlijk) voor de meeste synthetische stoffen. En panty’s van natuurlijke materialen zijn nóg moeilijker te vinden.
Och panty’s…: het moet de uitvinding van een man geweest zijn!
Waar dacht hij aan toen hij ze ontwierp?
Nee, duidelijk niet aan comfort. Hoogstwaarschijnlijk had hij heel andere beelden voor ogen:-) Misschien had hij er zelf eens een moeten aantrekken. Dan had hij zijn uitvindersgeest vast iets anders laten bedenken!