anyone who keeps the ability to see beauty never grows old - Franz Kafkazaterdag 9 juni 2012

sidetable...

Na veel wikken wegen is het soort sidetable dat we wilden,  bepaald. Sterker nog: hij is al in huis! Het was vooraf nog een heel gezoek welke stijl tafel we wilden. Ja natuurlijk wel landelijk, daar houden we van en dat past in onze omgeving. Maar tegenwoordig is landelijk een nogal ruim begrip. Wij houden van stoer en sober maar wel sfeervol.
Enfin...

Afgelopen week gingen we naar het bedrijf Marcel van Dam in Oudewater. Ik had op Internet een sidetable gezien die ik erg leuk vond. Hubbie had er niet veel vertrouwen in, want hij is nog wel erg van de keurige meubeltjes, ha, ha. En dit was een, min of meer, industriële tafel, van ijzer met vergrijsd hout. Toen we in Oudewater aankwamen wisten we niet wat ons overkwam! Een enorme zaak met twee etages propvol prachtige oude, stoere meubels. Grotendeels geïmporteerd uit het Verre Oosten. Een schitterende collectie kasten, ladekasten, salontafels, sidetables, eettafels, krukjes, stoelen en nog veel meer. Uitsluitend oud hout, en veelal ook vergrijsd hout. In sommige gevallen zie je hier en daar nog de kleurtjes die de meubels hebben gehad. Meubels die heel goed passen in de trend van nu, stoer, eerlijk, landelijk en soms industrieel. Ook Hubbie was verkocht en vond de gekozen tafel vreemd, maar mooi.
Het was jammer dat ik mijn fototoestel niet bij me had, want ik had hier graag een indruk van de zaak gegeven. Ik heb werkelijk mijn ogen uitgekeken en me staan te verlekkeren aan al die prachtige meubels.  Ik kan een ieder die ook van deze stijl houdt en op zoek is naar een dergelijk meubel aanraden hier te gaan kijken, want ook de prijzen zijn alleszins redelijk.
http://www.mvd-trendymeubels.nl/catalogus/
De sidetable komt bij ons op de plaats waar nu de piano staat. (Die verhuist volgende week omdat Hubbie en ik niet spelen. De piano was er altijd voor Oudste.) Op die plaats komt nu dan de sidetable. Ik ben enorm benieuwd hoe hij gaat staan. Natuurlijk hebben we hem al even in de huiskamer gehad en ik vond het heel mooi.
Nu ook nog even kijken of hij op de gekozen plek zal staan en hoe we hem dan gaan "aankleden" :-)
Ik zal er t.z.t. een foto van plaatsen.