anyone who keeps the ability to see beauty never grows old - Franz Kafka



zondag 13 september 2015

over...

Het schijnt toch echt over te zijn met het mooie weer (hoewel we hier vandaag eigenlijk geen klagen hebben: het zonnetje schijnt nog en de lucht is helder).
Maar de voorspellingen zijn niet zo gunstig.
Ik vind het jammer…van mij mag het het hele jaar zomer blijven! Ik weet dat er veel blogsters zijn die er anders over denken, maar persoonlijk…
De herfst vind ik nog wel leuk, tenminste als het buiten helder is en niet als het regent en/of grijs en grauw is.
De winter vind ik écht helemaal niet leuk. Mijn lichaam reageert niet goed op vocht en koude en het klimaat werkt op mijn humeur, hoewel nu minder dan vroeger.
Herfstdecoraties daarentegen vind ik wel weer leuk. Daarom komen er toch steeds meer herfstitems in huis.
Gisteren naar de Fair in Vorden geweest. Niet veel aan, vond ik en jammer om daar zo'n stuk voor te rijden. Erg weinig kraampjes en haast alleen (zoetige, vind ik dan, he!) brocante spullen.
Maar ja, dat weet je soms niet van te voren, he?  Weinig stoers of sobers gezien. Wel een mooie grote bessentak meegenomen en nog een dadeltak (had er al eerder een paar gekocht).
Verleden week plukten we ook heel grote berenklauwen. Een vreselijk karwei, want die joekels stonden in een lage berm en als je daar liep moest je oppassen om niet een paar meter naar beneden te glijden. Gelukkig hadden we lange takkensnoeischaar en daar konden we ze mee naar ons toehalen, ha, ha. En nu schrijf ik wel "we" maar ik bedoel natuurlijk Rein...maar dat snappen jullie onderhand wel :-)
Ik heb wat artisjokken te drogen gelegd en er staan hier en daar wat hortensia's in vazen en potten, want die blijf ik leuk vinden met die verstorven kleurtjes.
Alles bij elkaar een herfstig sfeertje dus. En daar hoort natuurlijk een drankje en hapje bij...om de overgang te verzachten, zullen we maar zeggen!
Vandaag daarom toch maar een klein blogje hierover...ofschoon het natuurlijk geen wereldschokkende dingen zijn en jullie dit al best veel zien langskomen:-)