anyone who keeps the ability to see beauty never grows old - Franz Kafkavrijdag 29 januari 2016

wat schuift dat?...

Nee, ik ben niet aan het bijbeunen of zo, hoor...:-)
Maar ik wil toch iets laten zien wat schuiven betreft.
Jaloers kan ik zijn op mensen die veel mogelijkheden hebben om met hun interieur te schuiven. Dan weer eens zus, dan weer eens zo...
Hier gaat dat erg moeilijk. Niet dat we een kleine kamer hebben, dat valt reuze mee.
Maar doordat er heel veel deuren en ramen op alle muren uitkomen, kan je weinig met de ruimte.
De enige muur die ononderbroken is, is een dwarsmuur en daar staat een grote kast tegenaan, want die past nergens anders. Omdat ik nog steeds blij ben met de kast, wil ik hem ook niet inruilen voor een andere. Dus aan die kant valt er weinig te winnen.
Ook met de beide kanten van de openhaard ben ik niet blij. Graag zou ik daar wat meer ruimte gehad hebben. Maar omdat onze zithoek eigenlijk het korte stukje van de L-vorm is, is er geen mogelijkheid dit uit te breiden.
Gisteren was manlief de hele dag weg en besloot ik toch weer eens te gaan schuiven. Bijna de hele dag bezig geweest en wat denk je? Bijna alles stond weer op de oude plaats toen ik uitgeschoven was:-)  Alle probeersels leken onlogisch en/of niet leuk.
Er is echter toch wel íets veranderd. De twee wijntafels zijn van plaats verruild.
Ik heb een grote ronde en een kleine vierkante. De grote stond eerst bij Reins leeshoekje en de kleine naast de schouw. Nu is dat omgekeerd. Dit vind ik dan toch wel weer winst, want ten eerste is er meer ruimte in de leeshoek en ten tweede komt de grote tafel naast de schouw beter uit.
Ach...grote veranderingen zijn het niet maar leuk dat er toch nog iets van plaats veranderde.
(en waarom mijn lampenkap nu ineens roze lijkt op de foto, weet ik ook niet want hij is toch echt hartstikke taupe!)