anyone who keeps the ability to see beauty never grows old - Franz Kafkadinsdag 11 maart 2014

weekendje weg...

Wat was het een geweldig mooi weer, afgelopen weekend, he?
Voor ons was dat helemaal geweldig want we hadden een weekendje in het Zuiden gepland.
En wat is het een heerlijk weekend geworden.....!
Wij zaten weer in een mooie B&B, nét even over de grens met België. Dit keer een ander soort B&B, oud van oorsprong, maar heel modern ingericht. Toch ook wel eens leuk, na al dat landelijke interieur :-) Prachtig verzorgd en met een hartelijke gastvrouw.
Vrijdag een dagje Maastricht, door het plotseling ingevallen, warme weer moest de garderobe weer even aangevuld worden, dat snappen jullie wel! En daar is Maastricht een heerlijke stad voor! Ook de vele overvolle terrasjes hebben we regelmatig aangedaan, want man.....wat was het heerlijk in de zon!
's Avonds gingen we (eindelijk, want alle voorgaande keren was er geen plaats meer) eten in Chateau Neercanne. Wat een belevenis! We eten maar zelden in een sterrenrestaurant, maar dit was meer dan de gepeperde rekening waard!
Zaterdags gingen we verder met het ontdekken van het Geuldal in Nederland en de Voerstreek in Belgie. Beiden prachtig en heerlijk om te rijden, te wandelen en te bekijken in het krachtige voorjaarszonnetje! (Wat zeg ik? Het was 21 graden, dus eigenlijk zomerweer!) In de avond naar een goedkoop eetcafeetje, want er moest wel wat worden gecompenseerd natuurlijk:-)
Zondag was wederom gereserveerd voor Tongeren en zijn brocantemarkt. Ook daar kon je over de koppen lopen, natuurlijk mede door het prachtige weer.
Ik ben al ruime tijd op zoek naar een oude houten kruk of klein bankje. En ook een mooie stenen tuinvaas voor de buitentafel staat nog op de verlanglijst. Alles wat ik in de winkels zie vind ik overdreven duur en dat is niet de bedoeling. Op de markt was er niks dat ik geschikt vond, jammer genoeg. Ook het aanbod in stenen tuinvazen was niet voor ons geschikt: óf te groot, óf te duur, niet de goede vorm. Ik kon er niet enthousiast van raken.
Dus geen aankopen, jammer maar er komen vast nog meer gelegenheden om rond te snuffelen en markten en fairs te bezoeken. (Tips in deze zijn meer dan welkom, hoor!)
De foto's zijn, zoals altijd van Internet, want raad eens waar ons fototoestel lag:-)?
De B&B The Four Seasons in Riemst.
Chateau Neercanne Maastricht
Hasselt; afgelopen zaterdag héél wat drukker overigens!
 
Markt Tongeren