anyone who keeps the ability to see beauty never grows old - Franz Kafkawoensdag 6 november 2013

o mamma mia...:-)

Ik vloek niet vaak, al ben ik niet roomser dan de paus.
Maar vanmiddag slaakte ik, bij het naar buiten kijken door onze huiskamerramen, een hartgrondige en welgemeende vloek!
Zoals wellicht bekend wonen wij hier aan een pleintje, met rondom ons heen allemaal bos.
En hoewel we destijds veel bomen hebben gekapt omdat we van een licht huis houden bleven er toch nog achthonderdachtentachtig over:-) En voor ons mogen er best nog wat bomen weg, maar daar krijgen we geen toestemming voor.
Maar die éne boom dus, op een strategische plaats, bij onze oprit! Die éne boom die echt niet weg mocht van ons!  Die het zicht benam op de overkant van het plein...die boom dus! Die moesten we acuut laten kappen omdat ze gevaar opleverde i.v.m. droogte- en stormschade.
Nou...hoor ik jullie denken: dan heb je er dus achthonderdzevenentachtig over:-) Maak je druk, zeg.
Oké, ik laat jullie onderstaand een foto zien die toont waarom die boom nu juist moest blijven staan (de auto's zijn van ons en staan hier normaal niet, maar moesten nu van onze eigen grond af i.v.m. het kappen).
Want aan de overkant woont een allerliefste, nog erg viefe dame van 90 jaar in een heel groot huis. Dat huis is op zich geen probleem, maar wel het feit dat de lieve dame en haar gestorven man de buitenkant van het huis in een soort nep Italiaanse villa hebben veranderd, compleet met klimop, romantische hoekjes en krullerige hekjes. Met balusters, lantaarns en een prieeltje. Bovendien is het royaal aangekleed met "kunst".  In dit geval immens grote vogels, figuren en bloemen die zijn gemaakt door de gestorven man, die beeldhouwer was.
Tot nog toe zagen we dat alleen bij het langsrijden omdat de betreffende boom ons gelukkig het zicht op dit huis ontnam. Maar nu kijken we er frontaal tegenaan!
Ik heb het gevoel dat ik in een film met een héél slecht decor zit:-) De foto's geven, jammer genoeg, niet de werkelijkheid weer, je ziet niet al die tierelantijntjes aan het huis!
Gelukkig kan er wel een andere boom worden geplant die op den duur het doorzicht verhinderd. We denken aan een grote plataan, met een wijd gesnoeide kroon. Als die er staat en een beetje omvang heeft dan zal het waarschijnlijk beter zijn, maar tot die tijd zet ik maar wat Italiaanse smartlappen op. Toch jammer dat we er geen Italiaans zonnetje bij hebben:-)