anyone who keeps the ability to see beauty never grows old - Franz Kafkazaterdag 23 mei 2015

shut up......

Eindelijk heb ik passende oude shutters voor het erkerraam gevonden.
Je kunt het op de foto niet zien, maar ons erkerraam heeft ook aan de zijkanten twee lange smalle ramen. Ik wilde hier erg graag oude shutters voor, maar de maat bleek nogal moeilijk te zijn.
Na diverse vergeefse tochten ging ik uiteindelijk naar Best, in Noord Brabant. Best een eind rijden voor twee luikjes, maar alla....
Gelukkig was er hier een overvloed aan luiken, shutters, paneeldeuren etc. en een heerlijk bedrijf om in rond te neuzen.
Het bedrijf (Empire) importeert veel oude spullen uit het Midden Oosten, de shutters komen bijvoorbeeld uit Egypte. Het is een enorm groot pand, waar van alles en nog wat te vinden is, voornamelijk deuren, shutters, luiken, poorten, hekken en ook heel veel industrieel antiek.
Uiteindelijk koos ik voor twee oude smalle shutters, die een mooi patina hebben. Ik had ook de keus om bredere in dezelfde hoogte te nemen maar deze vond ik toch het mooist.
Natuurlijk moeten ze nog even vastgezet worden, maar ik kon niet wachten om ze even op de foto te zetten.


 
Ook heb ik wat foto's in het bedrijf gemaakt. Mocht je iets van bovengenoemde spullen nodig hebben en het is in je buurt (of je bent zo gek er een stuk voor te rijden:-) dan zou ik er zeker even gaan kijken, echt de moeite waard.
Je kunt er zomaar een paar uurtjes ronddwalen.