anyone who keeps the ability to see beauty never grows old - Franz Kafkazaterdag 16 juli 2016

vreemde zomer...

Tot nu toe was dit een vreemde zomer… niet alleen wat weersomstandigheden betreft.
Ook in ons persoonlijke leven wisselden teleurstellingen en onverwachte wendingen af met fijne en goede momenten. Slecht nieuws en heel mooie gebeurtenissen. 

Als gevolg van zo’n onverwachte wending zijn onze plannen voor de komende jaren veranderd. Binnenkort moeten we afscheid nemen van wat ons heel dierbaar is. Dat is wat ons bezig houdt op dit moment... en eerlijk gezegd, het is niet leuk.
Mijn hoofd is gevuld met vragen en zorgen. Het verdriet heeft mijn focus, mijn energie en mijn anders best optimistische aard aangetast.
Als ik denk aan alles wat er aan leuke dingen in mijn agenda staat is toch de glans er wat vanaf. Het besef dat degenen waar je zo van houdt al heel snel aan de andere kant van de wereld gaan wonen doet nog steeds erg pijn. Het zal tijd kosten om daar aan te wennen.
Elke foto van iemand met kleinkinderen treft me op dit moment recht in mijn ziel, in het besef dat onze kleinzoon, dochter en schoonzoon binnenkort geen onderdeel meer zullen uitmaken van óns dagelijkse leven.
Natuurlijk praten we hier over met anderen die dit ook meemaken in hun leven. Voor sommige families is dit geen issue, die zijn gewend aan familie en geliefden die over de wereld zwerven, ze zijn ermee opgegroeid. Voor de meesten (en zeker mensen in dezelfde periode van hun leven als wij) is het wel degelijk een schrikbeeld hun kinderen en kleinkinderen veraf te hebben wonen.

Er zal ongetwijfeld berusting komen…je verandert niks aan de omstandigheden. Bovendien hebben we gelukkig in deze familie de eigenschap dat we van alles wat ons overkomt het beste willen maken.
En soms…in een ogenblik, kan ik me ook wel bedenken dat we gebruik moeten maken van wat op ons pad komt: zelf gekozen of gekozen door een ander.
We kregen alvast een ticket om in december over te vliegen…dat maakt dat we daar in elk geval naar uit kunnen kijken. We hebben het plan om, naast het familiebezoek, een camper te huren om ook wat van Australie te gaan verkennen.

Ik hoop echt dat de tijd me zal leren deze verdrietige gevoelens om te zetten in meer constructieve gevoelens, want we moeten door….en het liefst op een zo goed mogelijke manier.