anyone who keeps the ability to see beauty never grows old - Franz Kafkawoensdag 23 april 2014

zoeken en vinden...

Wat hadden we een mooie Paasdagen, he?
Hier hebben we ze echt fijn doorgebracht, o.a. met een prachtige familiebrunch op een heel mooie locatie. Ook bezochten we nog een paar markten en leuke brocantes.
Op één van die marktjes kocht ik een leuk tafeltje voor Ernst, onze kleinzoon.Daar was ik al even naar op zoek. Want het tafeltje moet natuurlijk wel hier passen, in ons huis. Ik wil het kunnen laten staan en niet steeds hoeven opbergen. Het tafeltje is zo schattig en het past perfect bij het oude stoeltje dat ik al eens bij Ariane in Ederveen kocht.

Ik kocht weer een zwart viooltje. Dat heb ik eigenlijk elk jaar staan, maar nu kon ik het nergens vinden. Op het nippertje dan toch nog. Blij mee.
 
Ook was ik al héél lang op zoek naar een stenen vierkante tuinvaas op voet. Nergens te koop, of abnormaal duur, die enige keer dat ik hem eerder zag. Verleden week ging ik in Bussum naar Walden Woods. Wat een leuke zaak! Een oude tuin bij een fantastisch huis, en die tuin vol met de leukste brocante en vintage spullen. Veel tuinpotten, tuinmeubilair, tuinbeelden, etc. De leuke energieke eigenaresse vertelde (en liet zien) dat ze in de Ariadne van deze maand stond.
Ik zag ergens in een verloren hoek dé pot staan! Er was er maar één van, dus ik was heel blij dat ik hem gespot had. Meteen meegenomen natuurlijk. Ongeduldig als ik ben plantte ik hem meteen dezelfde dag al in met plantjes die ik had staan om in andere potten te doen. Moest natuurlijk helemaal niet....geduld is een schone zaak! Ik zag meteen dat dat het niet was. Morgen dus maar op zoek naar soberder buitenplantjes. En vrijdag kan ik de zuil ophalen die ik liet maken voor de pot.
Dan zal ik nogmaals foto's maken maar voor nu laat ik even zien hoe hij er uitziet (let dus niet op de beplanting:-)
 

Alles begint zo heerlijk uit te lopen buiten. Zelfs in onze bostuin bloeit er best heel veel.
De blauwe regen plantte ik drie jaar geleden en hij groeit goed. Natuurlijk moet hij nog wat meer groeien voor een mooier effect, maar het begin is er.
 
Ook de rhododendron knoppen beginnen weer open te gaan. Dat is mooi hier, want er staan er natuurlijk heel veel in verschillende kleuren.
In de bospaden begint ook van alles op te komen. Zo leuk!


 
In de tuinvijver is het ook een gekrioel van jewelste. Als de reiger nog eens langs komt over een poosje vindt hij op zijn minst honderd kikkers hier!
 
Tenslotte wens ik iedereen een fijne Koningsdag toe. Ik heb op zich niet zo veel met het koningshuis maar de traditie vind ik wel leuk.
Veel plezier allemaal.