anyone who keeps the ability to see beauty never grows old - Franz Kafkadinsdag 10 december 2013

zo langzaam aan...

Zo langzaam aan sluipen er toch wat kersttoestanden in...hier in huis.
Ik had me voorgenomen dit jaar niets doen aan kerstversiering, maar klaarblijkelijk word ik toch ook meegesleept in de voorbereidingen op Kerst, of ik me dat nu voorneem of niet...:-)
Het is traditie dat met Kerst hier de gasten komen en ik een gezellig diner klaarmaak. En omdat mijn kinderen het leuk vinden om Kerst met alle toeters en bellen te vieren werd het huis natuurlijk ook in echte kerstsfeer gebracht.
Dit jaar echter gaat het anders. Sommige gasten zitten in het buitenland en wij zijn bij Oudste en haar gezin gevraagd. Dat betekent dus dat ik geen boom zet en de versieringen maar laat voor wat het is.
Ik kocht gisteren een kleine Picea en die staat in een mand op onze schouw met een enkel stenen sterretje bovenin. Ik kon er geen foto's van maken vanwege de zon, maar misschien komen die er nog wel.
In een groot buitenwindlicht plantte ik een krans van verschillende soorten groen met een flinke kaars erin. Dit alles op een oud bord op de sidetabel geplaatst is al leuk.
 In het serreraam staat de "Monica" kruik met rode bessentakken. Daaromheen liggen nog wat pompoenen, maar die kleuren er wel mooi bij. Een schaaltje met een amaryllis en een bos rose peperbessen van De Violier (http://www.violierathome.nl/), een mosbal en het ramplankje erbij vind ik al kerstig genoeg:-)
Bij Arianne van Soberenstoerwonen (http://www.soberenstoerwonen.nl/) was ik deze week om wat koffieglazen bij te kopen omdat er enkele waren gesneuveld. Ik nam daar o.m. ook een mooi stoer windlicht mee dat nu op de eettafel staat. Daar staat ook een heel grote broodplank, opgemaakt met wat levende decoratie, mijn mosballen en een grespot met rode bessen. Geeft een gezellige sfeer, zeker als de kaarsen aan zijn en is toch niet te opvallend.

 Enige tijd  geleden was ik in het mooie huis van Gosé van Bikkel  Brocante in Ochten. (http://www.bikkelbrocante.nl/). Daar kocht ik een oude lokeend, die hier nu op de woelige dadel baren vaart:-) Niet echt Kerst maar met de kaarsjes erachter aan ook héél sfeervol.
Geen idee waarom mijn lamp altijd zo gevlekt op de foto komt, want in werkelijkheid is hij allesbehalve gevlekt.
Nou ja....ik zeg maar niks meer: foto's en ik gaan niet samen!
 Tot nu toe blijft het hierbij wat kerstversiering betreft. De grote boom in onze tuin heeft weer zijn verlichting en dat is heel feestelijk om naar te kijken. Ook op de buitentafel ligt een mooie krans en er staat een groot windlicht.
Alles bij elkaar genoeg om in Kerstsfeer te geraken, denk ik!