anyone who keeps the ability to see beauty never grows old - Franz Kafkadinsdag 10 maart 2009

Ding 10: social bookmarking

Social bookmarking: een totaal onbekend begrip voor mij. Maar na het lezen van de instructies begon het toch wel te dagen.
Nadat ik een account had aangemaakt bij Delicious (ik heb nog nooit zoveel accounts aangemaakt dan in de laatste weken!) ben ik aan de slag gegaan.
Ik heb een tiental sites die ik interessant vind toegevoegd. Omdat ik die ook elders heb staan is dat voor privé-gebruik geen verbetering. Ik zie wel dat het makkelijk kan zijn om overal deze sites te kunnen gebruiken maar voor mij persoonlijk is er die noodzaak niet zo. Ook het delen van informatie is voor mij niet aan de orde.
Mijn persoonlijke links zoals naar mijn eigen website, de sites van andere chapters in Nederland of de site van de Amerikaanse RHS (zie links eerder bericht) staan onder mijn favorieten.
Ook sites die mijn interesse hebben en waar ik af en toe op kijk, zoals Helen Mirren of de Nederlandse Bachvereniging staan onder mijn favorieten.
Het wordt dus nog een hele klus te onthouden waar je nu ook al weer alles hebt staan: favorieten, netvibes, delicious of ook nog op je blog!
Collega's hebben mij op het spoor van iGoogle gezet en ik zou me kunnen voorstellen dat ik de hele bliksemse boel maar hieronder zet. Ga ik me in verdiepen.
Ook voor het Studiecentrum zie ik niet één, twee, drie de voordelen van het toepassen van Delicious. Maar ik ben uiteraard wel benieuwd naar het commentaar van collega's die er écht verstand van hebben!

Naschrift per 28-5-2009: inmiddels is er al een Delicious toepassing op de website van onze Studiecentra. Zo zie je maar weer! Gelukkig zijn er collega's die er meer verstand van hebben.....!

Blogkop.....!!

Nee hoor, zo erg als dit bovenstaande klinkt is het niet met mij!!
De rare tekens die tegenwoordig bij mijn blogtitel verschijnen zijn ontstaan door het volgende.
Ik had een leuke (vond ik zelf) image in mijn blogkop geplaatst. De bedoeling was dat het vóór de blogtitel zou komen maar dat kreeg ik niet voor elkaar. De image kwam telkens ónder de blogtitel. Toen ik ten lange leste dan maar de image wilde verwijderen gebeurde er helemaal niets! Het plaatje laat zich niet verwijderen, nog met geen duizend paarden!! Ik heb van alles geprobeerd, zelfs de bron verwijderd.
Ook Carla begreep er niets van. Nu ja: en als zelfs Carla er niets van begrijpt, wat moet ik dan nog....? Ik kon alleen maar de blogtitel centreren zodat hij niet door het plaatje kwam te staan maar erachter.
Nu zit ik met een rare blogtitel!! Ja mensen, het kan verkeren!