anyone who keeps the ability to see beauty never grows old - Franz Kafkadinsdag 16 april 2013

antieke kruiken...

Twee weken geleden kocht ik een antieke kruik bij een webwinkel die in korte tijd één van mijn favorieten is geworden: http://www.soberenstoerwonen.nl/
Tijdens onze tripje naar België had ik zoveel van deze mooie kruiken gezien, dat ik er heel graag een wilde. De kruiken doen me denken aan het klooster bij de school waar ik als kind op zat. In de lange gangen waren nissen van steen en daar stonden enkele van deze kruiken. Ze geven een serene, bijna middeleeuwse aanblik in de juiste omgeving (dus niet alleen in een kloostergang:-)
Nadat ik thuis de kruik had geplaatst waar ik hem wilde hebben, zag ik onmiddelijk dat er nog één bij moest voor het beoogde effect.
Toen ik de eigenaresse Arianne van Wijk van Soberenstoerwonen mailde reserveerde ze meteen de andere kruik voor mij. De ontvangst bij Arianne is altijd allerhartelijkst, en het is een genot om in haar mooie woonkamer annex showroom te mogen ronddwalen. Ze heeft zoveel mooie stukken dat ik me altijd moet inhouden om niet met meer thuis te komen dan waar ik voor ging:-)
Ik heb de kruiken al op diverse plekken gehad. Voorlopig staan ze op de grote ronde bijzettafel. Maar op de industriële sitetable komen ze ook mooi uit, en ook op onze eettafel staan ze perfect.
Dus ik ben héél erg blij met mijn aankopen en geniet elke dag van deze antieke kruiken.