anyone who keeps the ability to see beauty never grows old - Franz Kafkadinsdag 16 april 2013

antieke kruiken...

Twee weken geleden kocht ik een antieke kruik bij een webwinkel die in korte tijd één van mijn favorieten is geworden: http://www.soberenstoerwonen.nl/
Tijdens onze tripje naar België had ik zoveel van deze mooie kruiken gezien, dat ik er heel graag een wilde. De kruiken doen me denken aan het klooster bij de school waar ik als kind op zat. In de lange gangen waren nissen van steen en daar stonden enkele van deze kruiken. Ze geven een serene, bijna middeleeuwse aanblik in de juiste omgeving (dus niet alleen in een kloostergang:-)
Nadat ik thuis de kruik had geplaatst waar ik hem wilde hebben, zag ik onmiddelijk dat er nog één bij moest voor het beoogde effect.
Toen ik de eigenaresse Arianne van Wijk van Soberenstoerwonen mailde reserveerde ze meteen de andere kruik voor mij. De ontvangst bij Arianne is altijd allerhartelijkst, en het is een genot om in haar mooie woonkamer annex showroom te mogen ronddwalen. Ze heeft zoveel mooie stukken dat ik me altijd moet inhouden om niet met meer thuis te komen dan waar ik voor ging:-)
Ik heb de kruiken al op diverse plekken gehad. Voorlopig staan ze op de grote ronde bijzettafel. Maar op de industriële sitetable komen ze ook mooi uit, en ook op onze eettafel staan ze perfect.
Dus ik ben héél erg blij met mijn aankopen en geniet elke dag van deze antieke kruiken.

 

15 opmerkingen:

 1. Ja mooi! Ik ben sinds kort in bezit van enkele tinnen en koperen voorwerpen, en weet nog niet goed waar ik ze ga neerzetten. Sommigen raden aan om ze te verkopen maar dat vind ik zonde.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Inge: van tin houd ik wel, van koper niet. Zeker oud vergrijsd tin is heel mooi in een sober interieur.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Prachtig!!! Ik snap dat je hier voor gevallen bent, ze zijn schitterend! Helemaal mooi, ook in Huize Lupineke ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Je kruiken zijn erg mooi, de webwinkel heb ik meteen onder mijn favorieten geplaatst!

  Lieve groet, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Die kruiken staan op zoveel plekken mooi.
  En het schilderijtje erboven is ook erg leuk.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Je boft ook wel dat je kijk hebt hoe ze je het mooist kan neerzetten. Ik vind ze ook mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Met zn tweetjes zijn ze nog mooier ja!! Super!!

  Liefs Monica

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ze zien er dan ook fraai uit. Niet dat ik ze nu perse in mijn huis zou willen hebben, maar qua compositie staat het er prachtig bij.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ze zijn wel heel mooi..... jeetje!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Mooi die 2 kruiken. Ooit heb ik eens een stukje geschreven over de ziekte van deux. Ik vond het toen een beetje modisch, steeds iets van 2 hebben. Nu zie ik hoe een tweede hond, net zo mooi als de eerste hond de schoonheid benadrukt. Een hond is mooi, maar tweemooie honden benadrukken dit nog meer. Dus ik snap het helemaal van die 2e kruik.

  OT. Zie ik je zaterdag bij de conventie?

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Nee Hanscke, ik ben niet op de Conventie. Niemand van ons chapter gaat. Misschien volgend jaar weer als de omstandigheden gunstiger zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Hallo Janny,
  Omtrent de K(R)ONINGSMARKT in Sportpark Hartenstein op 29 april!! We krijgen zojuist te horen dat de markt van 17.00-21.00 uur duurt (ipv 23.00 uur zoals eerder vermeld!) We wilden je dit toch even laten weten, zodat je niet voor niets die kant uitgaat.
  Liefs,
  Tina/LilaBlu

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Prachtig je nieuwe kruiken
  Heerlijke fotos

  BeantwoordenVerwijderen