anyone who keeps the ability to see beauty never grows old - Franz Kafkadinsdag 3 januari 2012

nog één keer dan: serviesgoed...

Hoewel ik in huis alleen de kleuren grijs, zand en beige hanteer, gebruik ik voor de serviezen die ik verzamel en andere kleuren. Hoewel ik overigens ook een geheel wit servies heb.
Ik heb al meerdere malen verteld over mijn verzameling rood/wit serviesgoed en best veel lezers hebben me gevraagd dat eens te laten zien.
Het grootste gedeelte van het serviesgoed is van Villeroy en Boch, Valeria.
Dat staat in de servieskast in de huiskamer. Ik heb inmiddels al aardig wat bij elkaar gesprokkeld op rommel- en brocante markten. Ik kan een etentje geven voor ongeveer 10 personen en dekken met dit servies. Het staat prachtig op mijn kanten tafelkleed over onze ruwhouten eettafel. De tegenstelling ruw en klassiek vind ik persoonlijk heel leuk. Met Kerst was het een prachtige combinatie samen met de donkerrode versieringen, de wijn en de servetten.
Ik heb ook gewoon serviesgoed in rood/rose/wit. Het zijn de dingen die we dagelijks gebruiken. Niks speciaals maar door de kleuren wel leuk. Ik heb ze op een sitetable met daarboven een groot bordenrek gestald.
Nu heb ik een keuken die lang is maar wel smal. Het was dus moeilijk om de hele verzameling in één keer op de foto te krijgen.
Maar goed: onderstaand toch even een indruk!
En ja....ik heb inderdaad een hekel aan zilver poetsen:-)