anyone who keeps the ability to see beauty never grows old - Franz Kafkadinsdag 3 januari 2012

nog één keer dan: serviesgoed...

Hoewel ik in huis alleen de kleuren grijs, zand en beige hanteer, gebruik ik voor de serviezen die ik verzamel en andere kleuren. Hoewel ik overigens ook een geheel wit servies heb.
Ik heb al meerdere malen verteld over mijn verzameling rood/wit serviesgoed en best veel lezers hebben me gevraagd dat eens te laten zien.
Het grootste gedeelte van het serviesgoed is van Villeroy en Boch, Valeria.
Dat staat in de servieskast in de huiskamer. Ik heb inmiddels al aardig wat bij elkaar gesprokkeld op rommel- en brocante markten. Ik kan een etentje geven voor ongeveer 10 personen en dekken met dit servies. Het staat prachtig op mijn kanten tafelkleed over onze ruwhouten eettafel. De tegenstelling ruw en klassiek vind ik persoonlijk heel leuk. Met Kerst was het een prachtige combinatie samen met de donkerrode versieringen, de wijn en de servetten.
Ik heb ook gewoon serviesgoed in rood/rose/wit. Het zijn de dingen die we dagelijks gebruiken. Niks speciaals maar door de kleuren wel leuk. Ik heb ze op een sitetable met daarboven een groot bordenrek gestald.
Nu heb ik een keuken die lang is maar wel smal. Het was dus moeilijk om de hele verzameling in één keer op de foto te krijgen.
Maar goed: onderstaand toch even een indruk!
En ja....ik heb inderdaad een hekel aan zilver poetsen:-)

15 opmerkingen:

 1. Ik vind de kleuren erg mooi, maar wordt het niet stoffig op zo'n tafel?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Marja: Ik heb eigenlijk geen last van stof, maar ik gebruik het echt dagelijks, dus het wordt ook vaak gewassen.
  Janny

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Om te smullen die plaatjes van jouw servies. Van het Engelse servies met de rozen, ben ik rijkelijk voorzien. Het was het servies van mijn moeder en ze gebruikte het iedere dag.
  Heerlijk om even bij je binnen te kijken Janny.

  Lieve groet
  Hermine

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Als Maria dit ziet gaat ze vreselijk likkebaarden. Ze is gek op mooi servies. Ik zal het haar eens laten zien.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wauw....Wat mooi je servies en ik geloof helemaal dat het heel mooi staat met kerst!!!!
  Maar wat vind ik trouwens die hoekje in je keuken geweldig mooi zeg...Helemaal mijn smaak die bordenrek met het witte tafeltje er onder en dan al die mooie serviesstukken erbij...Dit is wel iets om te onthouden !!!!!Ik heb ook een Villeroy & Boch- servies, model Adeline met hele kleine blauwe bloemetjes, maar ik vind het meer een zomerservies...
  Nog een hele fijne dag en een lieve groet....Elly

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Beste Elly,

   Ik lees dat je het servies hebt van Villeroy en Boch, Adeline. Dat heb ik ook. Helaas zijn er een aantal borden gesneuveld, weet jij misschien waar je nog servies kann bijkopen?
   ik hoor graag van je,
   Annelies
   aoosting@cambridgeweightplan.nl

   Verwijderen
 6. Mijn servies is wit, maar een kleurtje vind ik prachtig. Warm rood of fris blauw, ik sta er vaak mee in mijn handen op de brocantemarkt. Zal ik wel, zal ik niet....Meestal kies ik dan toch weer voor wit. Wat het zilver betreft Janny, maak j eniet druk, poetsen is uit de mode, tegenwoordig mag het allemaal lekker dof en verweerd zijn. Lang leve de brocantelook ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. mooi! ik kan zo genieten van oud servies!
  ik ben zo dapper geweest mijn serviezen in de kerstvakantie af te wassen (in de masjiene, ook de ouwe dingen) en het zilver te poetsen (met een elektrolyseplaatje!)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Bijna zou ik in de verleiding komen om ook een servies te gaan sparen, want het ziet er wel prachtig uit. Dat je alles niet in een keer aanschaft, maar er echt moeite voor moet doen, maakt het alleen maar aantrekkelijker.
  Wij gebruiken allerhande merken door elkaar, zolang het maar blauw-wit is. Eerlijk gezegd omdat ik regelmatig dingen uit mijn handen laat vallen...
  Hopelijk overkomt jou dat niet, want dat zou wel erg zonde zijn.
  Dat fotograferen gaat je ook steeds beter af, Janny. Liefs,

  BeantwoordenVerwijderen
 9. heel mooi...ik smelt bijna , maar ik heb echt geen plek meer in mijn servieskasten waar er eentje gevuld is met villeroy in ecru en blauw...

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Prachtig Janny! Trouwens nog alle goeds gewenst voor 2012... Van serviezen heb je bijna nooit genoeg, toch? Hoewel ik erg van blauw houd vind ik je servies prachtig en je keuken oergezellig!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Leuk, leuk, leuk!
  Maar daar kopen Hulken niets voor.
  Wat komt er in die mooie bordjes te liggen?
  APPELTAART???
  Je reageert maar en ik kom er meteen aan!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat een mooie verzameling en goed dat je alles gebruikt, dan komt het vanzelf aan de beurt in de afwas. Leuk dat je dit liet zien.
  Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Plato en Hulk: leuk dat jullie ook reageren op zo'n typisch vrouwenlogje.
  Maar al zeg ik het zelf: ben ook tamelijk goed in taarten, dus...:-)
  Janny

  BeantwoordenVerwijderen