anyone who keeps the ability to see beauty never grows old - Franz Kafkadinsdag 3 september 2013

hop, hop, hop...

Nee...dit is geen vervolg op mijn vorige log over het paard:-)
Ik wil jullie graag mee laten genieten van de grote slinger hop die ik pas geleden kocht.
Jammer dat ik het niet kan laten ruiken, want het geurt hier in huis kruidig en zoet tegelijk.
Ik was even wezen neuzen bij de Elspeterhoeve in Barneveld. Nooit eerder geweest. De afdeling meubels/decoratie vond ik niet om over naar huis te schrijven. Leuk, maar niet heel bijzonder. De grote schuur echter, met planten en bloemen, was wel weer de moeite waard. Ik nam er een mooi gebogen rozebotteltak mee voor één van de kruiken, een paar kleine witte pompoentjes en deze heel grote hopslinger. Omdat ik er wat later was dan gepland en ik nog niet had gegeten heb ik er ook een heerlijk broodje gegeten in de Schenkerij, die ze er ook hebben. Die is leuk, met producten van Mariënwaerdt en andere mooie etenswaren.
Op de terugweg zag ik ergens langs de kant, bij een boerderij, ook nog een rek met mooie pompoenen liggen. Ik nam er enkele mee, waaronder een  groot grijs exemplaar.
Thuisgekomen vond ik het moeilijk om de slinger te verwerken. Voorlopig ligt hij dus even op de schoorsteenmantel, maar de bedoeling is dat hij in een grote pot met dadels en stronken wordt verwerkt. Alleen kon ik geen goede plek voor die pot vinden. Ik moet nog even een houten staander grijs schilderen zodat ik hem daarop kan zetten. Maar dat duurt even omdat ik met andere dingen bezig ben.
Voor nu geniet ik dus maar van de hop op de schoorsteen!