anyone who keeps the ability to see beauty never grows old - Franz Kafkamaandag 15 juni 2009

Samen uit eten; nog beter dan de P.P. al wisten!?

Waarom doet een avondje uit met vriendinnen wonderen voor je stemming? Een studie door de universiteit van Michigan heeft een aannemelijke reden hiervoor ontdekt: je verbonden voelen met een vriendin verhoogt je spiegels van progesteron: het hormoon van rust en kalmte. Hogere progesteronspiegels zijn een boost voor je humeur en verminderen angst en stress.

Eerder onderzoek toonde aan dat hogere progesteronspiegels de behoefte aan contact vergroot. Maar deze studie is de eerste die aantoont dat verbondenheid met anderen, andersom, ook weer je progesteronspiegels verhoogt. De progesteronspiegels zijn heel gemakkelijk te meten met een speekselmonster. In een onderzoek bij 160 vrouwen bleek dat hun progesteronspiegels waren verhoogd nadat zij een opdracht hadden uitgevoerd waarbij emotionele nabijheid was vereist. Je progesteronspiegels dalen vlak voor je menstruatie en tijdens de overgang of perimenopauze, en na de menopauze heb je nog maar heel lage progesteronspiegels. Daardoor kun je last krijgen van stemmingswisselingen. Maar vriendinnen kunnen dus die progesteronspiegels en je stemming verhogen!

Bronnen:
Universiteit van Michigan. / Hormones and behavior, juni 2009.

Ja nogal wiedes! Waarom denk je dat de progesteronspiegels van Paarse Pimpernellen zo hoog zijn!!!??

Ombouwen blog!!

Vanaf nu kan ik mijn eigen berichten plaatsen! Niet langer meer gebonden aan opdrachten voor 23Dingen!
De bedoeling van dit blog wordt nu een andere: mijn doelgroep is nu in eerste instantie alle 50+ vrouwen maar vooral Red Hatters en dan nog speciaal De Paarse Pimpernellen!
Daarnaast schrijf ik voor iedereen die geïnteresseerd is en natuurlijk voor een ieder die dit blog al volgde, volgt of nog gaat volgen. Proost: op de nieuwe start!
Of in redhattertaal: paars, paars, paars: pimpelpaars!