anyone who keeps the ability to see beauty never grows old - Franz Kafkawoensdag 23 maart 2011

nieuwe uitdaging...

Vaste lezers van mijn blog weten dat ik een tijd geleden gestopt ben met werken.
Na een moeilijke tijd, die mede het gevolg was van een toenemende tegenzin in de veranderingen binnen de Hogeschoolbibliotheken, besloot ik te stoppen ofschoon dit eerder was dan ik gepland had. En ondanks dat manlief nog een aantal jaren parttime blijft werken.
(Hij is wat jonger… tja, het lijkt of ik de trend vóór was:-)
Maar goed; na een tijdje thuis kan ik aardig de balans opmaken.
Het is heerlijk dat ik niet ergens hoef te werken tegen mijn zin. En dat ik mijn tijd kan vullen met dingen die ik wél leuk vind. Bovendien is het fijn dat ik de deur kan uitlopen en buiten kan zijn wanneer ik daar zin in heb.
Minder fijn is dat mijn dagstructuur rommelig is en dat ik veel dingen solitair uitvoer.

Deze week vroeg mijn oudste dochter tot mijn grote vreugde of ik wellicht zin had wat werkzaamheden voor haar werkgever te doen. Ze werkt als marketing manager voor Paula’s Choice.
Voor mensen die hier nog nooit van hebben gehoord: Paula’s Choice is het bedrijf van de Amerikaanse Paula Begoun. Ze is daar bekend als de "Cosmetics Cop". Ze is auteur van boeken als: Don't Go to the Cosmetics Counter Without Me, Blue Eyeshadow Should Be Illegal, The Beauty Bible, e.a.
Haar "Dear Paula"-column verschijnt in kranten in heel Noord-Amerika en als expert binnen de cosmetica-industrie is ze herhaaldelijk te gast geweest bij o.a. CNN, Oprah, de Today Show, Dateline NBC en Primetime. Ze staat bekend om haar diepgaande kennis van de cosmetica-industrie en is onder vakmensen binnen het gebied van de huidverzorgingswereld een erkende autoriteit.
Ik gebruikte haar producten al lang voordat Oudste er ooit in dienst trad.
Voor mij onderscheidt het bedrijf zich doordat ze hoogwaardige producten aanbiedt die het wat kwaliteit betreft op kunnen nemen tegen de duurste cosmeticamerken. Maar tegen aanzienlijk voordelige prijzen en met een "no nonsens"filosofie waar ik van houd. Bovendien hebben de producten een wetenschappelijke onderbouwing.
Binnenkort ga ik dus teksten redigeren voor haar bedrijf. En wellicht in de toekomst nog andere taken.
Aangezien ik in een grijs verleden een opleiding gevolgd heb tot schoonheidsspecialist (ik heb er nooit wat mee gedaan maar er wel veel van geleerd) en ik me ook graag bezig houd met taal lijkt me dit dus een leuke, nieuwe uitdaging.
Fijn is ook dat ik dit voor het grootste gedeelte thuis kan doen en contact met mensen binnen het bedrijf houd via Skype.
Kortom: binnen afzienbare tijd ga ik voor enkele dagdelen per week aan de slag voor Paula’s Choice.
Hoewel ik nog niet precies weet wat het me zal brengen heb ik er veel zin in.
Ik houd jullie op de hoogte.