anyone who keeps the ability to see beauty never grows old - Franz Kafkamaandag 4 november 2013

van alles wat...

Een drukke, maar leuke week, met onder andere twee verjaardagen en de viering van een afscheid als onderwijzeres van een vriendin.
Zojuist de laatste hand gelegd aan twee grote kruikvazen, die ik met het inmiddels al bekende "Monicasysteem" heb bewerkt. Eén van de vazen, een heel grote, is voor mijn dochter en de ander staat in mijn hal. Ik laat er maar geen foto's van zien, die hebben we al zo veel zien langskomen in de blogs, de laatste tijd. Ze zijn goed gelukt, maar het heeft, mede door de ondergrond van de vazen (de één van een soort metaal en de andere van glas) lang geduurd voordat ik er tevreden over was.
Blij dat het klaar is, want ik heb inmiddels weer een ander project staan. Daar kan ik niet veel over schrijven, want is als verrassing voor iemand bedoeld. Maar het wordt weer een hele klus, schat ik in:-) 
Afgelopen zaterdag vierde ik mijn verjaardag. De laatste jaren doe ik dat het liefst door met kids, schoonkids en Hub uit eten te gaan in een leuk restaurant. Van mijn kinderen kreeg ik een verrassingsdag aangeboden. Ik kreeg een stapeltje foto's van steden, en mag kiezen naar welke stad ik ga met mijn twee dochters voor een cultureel en culinair dagje. Ontzettend leuk natuurlijk!
Van Hubbie zou ik het interieuradvies van Violier at Home cadeau krijgen, met een aantal daaruit volgende veranderingen in ons huis. Ik heb echter besloten dit geld te doneren aan het Boreholeproject in Zambia, van Wieke Biesheuvel, zie https://www.facebook.com/Wieke.Biesheuvel.in.Zambia. Daar zal het geld ongetwijfeld meer van pas komen dan in ons (toch al mooie) huis.
Deze week ook veel eters gehad, op bezoek geweest, geschilderd en wat aan mijn boek gewerkt.
Verder nog buitenpotten geleegd, beelden van buiten naar binnen gesleept (waar laat ik toch alles?) en wat opgebonden hier en daar. Laatste kruiden geknipt, bundels van gemaakt en in de diepvries gedaan. Een kistje appels onderweg gekocht, daar appelcompote van gemaakt en ook grotendeels in de diepvries gedaan. En natuurlijk de oppasdag met Ernstje!
Deze week wordt het vast wat rustiger, zoals het er nu naar uitziet.
Vandaag maar weer begonnen met streng lijnen, want door alle toestanden is er wel meer en calorierijker gegeten en gedronken:-)
Donderdag ga ik met vriendinnen naar het Open Huis van de Potstal in Valburg, daar verheug ik me altijd wel op. Maar verder niet al te veel plannen gemaakt, want tenslotte ben ik weer een jaartje ouder:-)