anyone who keeps the ability to see beauty never grows old - Franz Kafkamaandag 4 november 2013

van alles wat...

Een drukke, maar leuke week, met onder andere twee verjaardagen en de viering van een afscheid als onderwijzeres van een vriendin.
Zojuist de laatste hand gelegd aan twee grote kruikvazen, die ik met het inmiddels al bekende "Monicasysteem" heb bewerkt. Eén van de vazen, een heel grote, is voor mijn dochter en de ander staat in mijn hal. Ik laat er maar geen foto's van zien, die hebben we al zo veel zien langskomen in de blogs, de laatste tijd. Ze zijn goed gelukt, maar het heeft, mede door de ondergrond van de vazen (de één van een soort metaal en de andere van glas) lang geduurd voordat ik er tevreden over was.
Blij dat het klaar is, want ik heb inmiddels weer een ander project staan. Daar kan ik niet veel over schrijven, want is als verrassing voor iemand bedoeld. Maar het wordt weer een hele klus, schat ik in:-) 
Afgelopen zaterdag vierde ik mijn verjaardag. De laatste jaren doe ik dat het liefst door met kids, schoonkids en Hub uit eten te gaan in een leuk restaurant. Van mijn kinderen kreeg ik een verrassingsdag aangeboden. Ik kreeg een stapeltje foto's van steden, en mag kiezen naar welke stad ik ga met mijn twee dochters voor een cultureel en culinair dagje. Ontzettend leuk natuurlijk!
Van Hubbie zou ik het interieuradvies van Violier at Home cadeau krijgen, met een aantal daaruit volgende veranderingen in ons huis. Ik heb echter besloten dit geld te doneren aan het Boreholeproject in Zambia, van Wieke Biesheuvel, zie https://www.facebook.com/Wieke.Biesheuvel.in.Zambia. Daar zal het geld ongetwijfeld meer van pas komen dan in ons (toch al mooie) huis.
Deze week ook veel eters gehad, op bezoek geweest, geschilderd en wat aan mijn boek gewerkt.
Verder nog buitenpotten geleegd, beelden van buiten naar binnen gesleept (waar laat ik toch alles?) en wat opgebonden hier en daar. Laatste kruiden geknipt, bundels van gemaakt en in de diepvries gedaan. Een kistje appels onderweg gekocht, daar appelcompote van gemaakt en ook grotendeels in de diepvries gedaan. En natuurlijk de oppasdag met Ernstje!
Deze week wordt het vast wat rustiger, zoals het er nu naar uitziet.
Vandaag maar weer begonnen met streng lijnen, want door alle toestanden is er wel meer en calorierijker gegeten en gedronken:-)
Donderdag ga ik met vriendinnen naar het Open Huis van de Potstal in Valburg, daar verheug ik me altijd wel op. Maar verder niet al te veel plannen gemaakt, want tenslotte ben ik weer een jaartje ouder:-)

14 opmerkingen:

 1. Je hebt je de afgelopen week duidelijk niet verveeld! De foto's van de potten had ik nog graag gezien hoor, ik vind het juist leuk om bij iedereen de resultaten te zien. Van harte gefeliciteerd nog met je verjaardag, erg lief dat je het geld hebt gedoneerd. Maar het is wel zoals je zegt, wij hebben het al zo goed.

  Lieve groet, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik zal, als het zo uitkomt, wel eens een foto maken bij mijn dochter en bij mij.

   Verwijderen
 2. Wat een drukte Janny! Wel leuk maar ik kan me voorstellen dat je nu wel met plezier een rustiger week tegemoet ziet. Nog van harte gefeliciteerd met je verjaardag ook, super dat je met de meiden een dag gaat doorbrengen in één van de steden van het lijstje. Ik ben benieuwd waar jullie heen gaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Van harte Gefeliciteerd met je verjaardag...
  Wat ben je toch een goed mens dat je je verjaardag cadeau schenkt aan een goed doel...maar je hebt gelijk, we hebben het al zo goed.
  Ik had toch ook graag je potten willen zien, maar ik lees hierboven al, dat je bij gelegenheid foto's maakt.
  Fijne Week Janny.

  Groetjes,
  Inge, my choice
  Veel plezier bij de Potstal!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Toffe presentjes en vooral tof dat je het aan Wieke schenkt.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Alsnog van harte Met je verjaardag jannie. Super dat je het geld hebt gedoneerd aan het Boreholeproject! Fijn dat je de vazen nog even laat zien. Ik ben ook erg benieuwd. Heb het nog steeds niet geprobeerd... Ik heb gisteren net een post over de Potstal gemaakt. Wat een prachtige winkel.
  Veel plezier alvast. Groetjes, nancy

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Nog gefeliciteerd met je verjaardag hoor. En leuk om met je dochters een dagje uit te gaan.
  Maar wat een lief gebaar om het geld te schenken aan een goed doel.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Oh, en misschien zie ik je nog wel donderdag..

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Nog van harte gefeliciteerd! Wat heb je een drukke week achter de rug zeg.
  Veel plezier bij de Potstal, ik ga morgen (dinsdag) met mijn zus, altijd mooi daar!!

  Liefs Monica

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Nog van harte met je verjaardag...Wat goed van je dat je het geld hebt gedoneerd.
  Veel plezier bij de potstal, laat je je aankopen een keer zien?

  Groetjes, Marjonel

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Nog van harte gefeliciteerd met je verjaardag. Wat een mooi gebaar om je verjaarsdaggeld te doneren aan Wieke.
  Heel veel plezier bij de Potstal, altijd leuk om daar gezellig met vriendinnen sfeer te proeven en inspiratie op te doen.
  Liefs, Martine

  BeantwoordenVerwijderen
 11. alsnog van harte!
  En wat een leuk cadeau zeg: een uitje met je dochters.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Alsnog van harte gefeliciteerd met je verjaardag!
  Veel plezier bij de Potstal.

  Liefs, Dorine

  BeantwoordenVerwijderen