anyone who keeps the ability to see beauty never grows old - Franz Kafkamaandag 5 oktober 2009

Hoe dwaas kunnen je dagen zijn!

In een ver verleden ging ik nog wel eens naar De Bijenkorf met de Drie Dwaze Dagen. Inderdaad waren er dan altijd wel kwaliteitsartikelen behoorlijk afgeprijsd. Maar ik kocht ook bijna altijd meer dan ik van plan was want je werd er toch een beetje hebberig van, het werkte aanstekelijk, schandalig genoeg! We kochten kleding o.i.d. en ik kwam ook vaak wel met een mooie leren handtas thuis. En we lopen allemaal nog steeds in de DDD-badjassen van jaren geleden.
Tegenwoordig heb ik er geen zin meer in: té druk, té veel, té lawaaiig, té alles! Bovendien kwam er met de jaren meer inzicht in de betrekkelijkheid van materiële zaken. Hoewel: ik was zaterdag toevallig in de stad en ben er toch even in- en meteen weer uitgelopen met een fijn nieuw geurtje (Scent van Issey Miyake). Dus.
Als je het op een afstandje bekijkt is het toch wel erg vermakelijk: hollende, trekkende, duwende mensen (voornamelijk vrouwen eigenlijk!) En die enorme hordes van mensen met allemaal dezelfde grote geel/zwarte zakken in hun hand die door de stad trekken.
Vermakelijk, maar ook dwaas inderdaad!
• In 2009 werden de Drie Dwaze Dagen voor de 26ste keer georganiseerd.
• Tijdens de Drie Dwaze Dagen stappen jaarlijks meer dan 1,2 miljoen mensen de Bijenkorf binnen
• De Bijenkorf levert voor dit winkelfestijn 2.500.000 producten aan 12 filialen.
• De drukste minuut telt ruim 1.000 transacties.
• In totaal leggen de vrachtwagens van de Bijenkorf 70.000 kilometer af tijdens de Drie Dwaze Dagen.
Bron: Internetsite Zibb