anyone who keeps the ability to see beauty never grows old - Franz Kafkadinsdag 20 augustus 2013

eindelijk...

Eindelijk weer eens terug op mijn blog.
Lange tijd bezig geweest met andere dingen, leuke dingen, minder leuke dingen.
Genoten van de zon, gebaald van de regen en druk, druk, druk:-)
Hubbie heeft een héél lange vakantie gehad en is pas nét weer aan het werk. Dus na onze vakantie in Frankrijk hebben we nog een heleboel leuke dingen ondernomen, zoals: we zijn een paar dagen naar Drenthe geweest, we hebben vaak brocantemarkten bezocht, hebben heerlijk langs de zee gewandeld (voor ons een hele reis vanuit het oosten), ook veel mooie steden en dorpjes bezocht, etc.
Maar ook hier moet het dagelijkse ritme weer worden hersteld en dat is ook weer oké. Over naar de routine van alledag:-)
Ik ging pasgeleden naar een kwekerij hier in de buurt, omdat ik nog wat kleur op het terras wilde, naar kwekerij Overhagen in Velp dus.
Ik kocht er wat plantjes en kruiden en ging daarna in hun enorme pluktuin kijken. Een feest voor oog en neus!
Natuurlijk zijn er op dit moment veelal de herfstbloeiers, maar juist die hebben ook zo van die diepe kleuren. De ouderwetse dahlia's deden me denken aan de volkstuin van mijn overleden schoonvader.
Ik plukte niet de kleurrijke exemplaren maar een mooie bos van diverse witte bloemen door elkaar en mooi groen erbij . Een plaatje om te zien, al die soorten bloemen in verschillende tinten wit.
Ik maakte er een foto van op de kwekerij, evenals van de kleurrijke bedden. Helaas zag ik net dat de foto van mijn eigen boeket is mislukt, en de foto's van de bloembedden zijn niet zo vrolijk en kleurig uitgevallen als in het echt.
Maar als je in de buurt woont is het echt de moeite waard hier even te gaan kijken. Misschien zelfs beter in hartje zomer, want nu zijn de echte herfstbloeiers natuurlijk in de meerderheid.  En daar houdt niet iedereen van.