anyone who keeps the ability to see beauty never grows old - Franz Kafkadonderdag 28 mei 2015

Bijna af......Vandaag is de openhaard afgemaakt.
Daar zijn we heel blij mee, want het kijken naar een lege schouw is raar. De haard is al even aan geweest, en man....wat gezellig staat dat!  Ik zou bijna willen dat het winter werd i.p.v. zomer, ha, ha! Nee hoor, niet echt....daarvoor ben ik toch echt te veel een zomermens.
De decoratie op de schouw is nog niet helemaal naar mijn zin, maar ik kan even niet goed bedenken wat ik daar wil. Bij de vorige schouw, die veel lager was, hadden we een tweetal lampen daar staan, maar dat wordt nu te hoog. De kandelaars vind ik er wel leuk maar het paneeltje moet nog op de muur. Daarna maar eens rustig bekijken wat er dan wel leuk staat.
 
 
De grijze steentjes in de schouw harmoniëren mooi met de kleuren van de kalkverf. De antieke haardplaat en bokken zijn ook precies goed. We kochten ze, tegelijk met de schouw bij Het Achterhuis te Uden.
 
Het is lastig om de lichtverdeling goed te krijgen. Voorlopig staat een van de balusterlampen naast de schouw en de andere op de vensterbank. De lampen hadden grote kappen, maar ik heb nu kleinere linnen kappen, in een mooie taupe-grijze kleur. Ik heb ze bij de Potstal gekocht.
Het bankje waar de lamp op staat wordt nog vervangen door een wat breder exemplaar, maar deze voldoet voor het moment ook.


 
Het hoekje met de twee fauteuils is nu een lekker plekje om te lezen of t.v. te kijken.
Alle items passen qua kleur mooi bij elkaar, en je kijkt hier prachtig door het tegenover liggende grote raam naar de veranda en de tuin.
De leeslamp kreeg een zelfde linnen kapje, maar twee tinten donkerder.


 
We kochten ook een nieuwe salontafel. Omdat ik de ruimte niet té vol wilde werd het een veel kleinere en lagere tafel dan de vorige. Dat bevalt goed, het is veel ruimtelijker. We kochten de tafel bij Best for Home in Veenendaal.
 
Wat nu nog moet gebeuren is dat er gordijnen en rolgordijnen komen. De gordijnen zijn besteld en worden gemaakt. De rolgordijnen is lastiger. Eigenlijk wilde ik vouwgordijnen maar daar lenen onze kozijnen zich wat minder voor. De rolgordijnen moeten in bijpassende of harmoniërende kleur met de gordijnen zijn, maar dat is tot nog toe niet gelukt. Nu ja...als eerst maar de gordijnen er zijn, dan is het al goed, de rest komt dan t.z.t. wel. Op onderstaande foto zie je mijn oplossing voor onze t.v.  Ik kocht een klein hoekkastje op MP en schilderde hem in dezelfde kleur als de muur (zo meteen komen hier nog de gordijnen te hangen waardoor hij minder opvalt). Alle apparatuur kon heerlijk in het kastje.


Ik ben er niet over uit of we wel of niet een kleed bij de zithoek moeten nemen. Ik vind het ruimtelijke effect van de houten vloer eigenlijk ook wel mooi.
Nu ja....wellicht in de winter weer!

Mijn foto's geven niet echt weer hoe het is geworden, vind ik.
Och jullie weten het...foto's maken is mijn kwaliteit niet.
Maar hopelijk hebben jullie wel een beetje mee gekregen hoe de woonsfeer hier is veranderd!