anyone who keeps the ability to see beauty never grows old - Franz Kafkadinsdag 3 december 2013

open huizen...

Leuke dag...afgelopen zaterdag.
Op stap met manlief, wat gezien zijn drukke werkzaamheden, al een gebeurtenis op zich is:-)
Afgelopen weekend bezocht ik het Open Huis van Eden Interieur in De Klomp.
Dit is het mooi verbouwde en ingerichte huis van Minke Scherrenburg.
Net zoals meerdere blogdames vind ik het bezoeken van dergelijke openstellingen leuk, maar ook een beetje ongewoon. Je komt toch in het huis en privédomein van een ander (zo ben ik niet op de bovenetage gaan kijken, die ook opengesteld was). Nu doen deze interieuradviseurs dit natuurlijk niet zo maar; het is de gelegenheid om hun stijl te laten zien en daardoor opdrachten te verwerven.
Wij werden ontvangen door een spontane vriendin van Minke, die ons uitlegde hoe bijvoorbeeld de mooie aanbouw tot stand is gekomen. In deze uitbouw is de keuken gehuisvest, met een sober en stoer keukenblok. Mooie kleuren op muren en kasten en een prachtige grote deurpartij van ijzer en glas. De huiskamer is ook ingericht volgens het sobere principe, met kalkverfmuren, houten vloer, strakke schouw, mooie stoffen voor meubels en gordijnen en goedgekozen decoratie.
Kortom: alles wat ik prachtig vind.
Ik weet dat een aantal blogsters ook is geweest, daar hoef ik geen aanbeveling meer voor te doen maar aan alle andere lezeressen zou ik willen zeggen: mocht er weer eens een Open Dag zijn, ga er zeker eens kijken.
De foto's zijn (met toestemming) van Minke's website....
 
 
Na een heerlijke lunch in een favoriet restaurant reden we nog even door naar Lienden, waar De Stamkamer ook Open Huis had.
Daar was ik al enkele keren eerder en elke keer doet het huis me weer denken aan het huis van mijn grootouders. Hoewel: veel comfortabeler en meer van deze tijd natuurlijk.
Ook De Stamkamer heeft een stijl die me bekoort. Ik moet er echter wel bij vermelden dat ik persoonlijk niet voor zulke donkere kamers zou kiezen. Want hoewel ik erg veel van de sobere kleuren van de kalkmuren houd, was het hier wel heel erg donker en moesten er midden op de dag lampen aan. In de avond vind ik dat gezellig maar ik moet er niet aan denken overdag in het donker te zitten. Ik ben blij dat ons huis rondom ramen heeft en er overal licht naar binnen stroomt, zelfs op donkere dagen buiten. Maar de sfeer en de warmte van De Stamkamer vind ik heerlijk. Je waant je gerust een eeuw terug.
Hubbie is nogal gecharmeerd van de Godin kachel bij de Stamkamer en is vast van plan onze openhaard te vervangen voor een dergelijke kachel.
Ik moet er nog even over denken.....kweetniet. Wat vinden jullie ervan?
 
Toen we uit Lienden vertrokken belde onze schoonzoon (die een weekendje alleen met zijn zoontje was) om een borrel te drinken. Hij reed, wat een toeval, op de hoogte van Lienden:-) Samen met Ernst, ons kleinkindje, arriveerde hij nog geen vijf minuten later!
Met een gezellige, onverwachte borrel met twee leuke kerels:-) sloten we deze leuke dag dus af.
Ik zou er wel aan kunnen wennen, hoor!