anyone who keeps the ability to see beauty never grows old - Franz Kafkamaandag 7 september 2015

terug uit Toscane...

We zijn weer in ons koude kikkerlandje na een heerlijke tijd, samen met onze dochter Marije en schoonzoon Flemming, in het warme Toscane.
Het waren heerlijke dagen. We hebben zo genoten...van elkaar, van de zon, van de omgeving, van het eten en drinken, kortom: van alles wat het leven zo mooi maakt! Zo ontzettend fijn ook om je dochter weer eens een hele tijd om je heen te hebben en je buitenlandse schoonzoon weer wat beter te leren kennen!
De dagen stonden voornamelijk in het teken van zoeken naar een mooie trouwlocatie voor dochterlief en verloofde, voor de bruiloft die volgend jaar gaat plaatsvinden.
Bepaald geen straf natuurlijk :-)
We hadden een fijn en ruim appartement in de nabijheid van Siena, heerlijk rustig en landelijk.
Vandaar uit gingen we elke dag op stap naar twee of meerdere locaties, dichterbij of verderaf, afhankelijk van de plannen voor die dag. Tussendoor lunchten we heerlijk ergens, bezochten wijnproeverijen (Flemming weet er ontzettend veel van, het is zijn grootste hobby, na Marije!) of bekeken een leuk dorpje of mooie streek. We zijn zó in de watten gelegd, deze vakantie. Geen enkele keer hoeven koken of wat dan ook!
Wij zagen, door het zoeken naar trouwmogelijkheden, heel wat locaties waar je anders niet zo snel komt: prachtige oude landhuizen, agriturismo's, landhotels, etc.
Bij de één was dit mogelijk, bij een andere nu juist niet. Het is nog een hele toer om alle wensen verwezenlijkt te zien op één plek. Soms mocht je maar tot 11 uur muziek spelen, soms lagen de appartementen of kamers voor de gasten heel ver uit elkaar, soms was er net een drukke weg in de buurt, soms was de ontvangst ver beneden peil, soms....
Nu ja, jullie begrijpen het wel zo'n beetje, denk ik.
Bovendien spelen dan de wensen van de afzonderlijke partners ook nog een rol.
Grappig genoeg kwam de (waarschijnlijke) keuze voor de trouwlocatie door puur toeval tot stand. Onze dochter en haar verloofde waren verleden jaar ook in Toscane en logeerden in een heel leuk hotel, met tegenover dit hotel een kleine agriturismo, waar ze verschillende keren heerlijk aten en leuke gesprekken hadden met de eigenaar. Het was landelijk gelegen en geheel biologisch ingesteld, precies waar ons lieve stelletje van houdt:-) Deze restaurateurs wilden ze nu weer bezoeken om uit te vinden of ze eventueel ook konden cateren op hun bruiloft. Toen we daar dus waren kwamen ze in gesprek met een Nederlands stel, dat terloops vertelde dat ze een aantal jaren geleden hier getrouwd waren en jaarlijks weer terug kwamen en ze lieten meteen op hun laptop foto's van die bruiloft zien. Dat zag er prachtig uit, maar we verwonderden ons over de ruimte, want die was niet direct zichtbaar voor ons. Nu bleek toch zowaar dat er achter de eet- en ontvangstruimte nog een ruim terrein was wat gebruikt wordt bij grotere gebeurtenissen.
Mooi met zwembad, overdekte buitenruimten en grasvelden waar lange tafels voor het huwelijksdiner kunnen worden neergezet. Dichtbij San Gimignano en met een prachtig gezicht op de stad. Dat moet 's avonds een adembenemend gezicht zijn. De attente gastvrouw raakte niet uitgesproken over de mogelijkheden en legde uit dat er alles aan kon worden gedaan om het zo persoonlijk mogelijk te maken voor het bruidspaar en de gasten.
We zagen de lach op de gezichten van Marije en Flemming en wisten al bijna zeker dat het dit zou worden.
Natuurlijk moet er nog het een ander uitgezocht worden, maar het ziet er naar uit dat ons lieve koppeltje hun "stekkie" heeft gevonden.
Het was fijn om zó betrokken te mogen zijn bij hun plannen en we hadden, mede daardoor, een vakantie die niet snel uit onze gedachten zal verdwijnen!
Er zijn heel veel foto's gemaakt, maar ik plaats hier een kleine selectie om een beeld te geven.
De onderste zes foto's zijn van de bedoelde trouwlocatie.