anyone who keeps the ability to see beauty never grows old - Franz Kafkamaandag 10 augustus 2015

weekeindje Limburg...

Dit weekend verbleven we weer eens in Limburg.
We boften uiteraard erg met het weer....zulk zalig zomerweer!
Dit maal verbleven we in een B&B in Nuth. Prima adresje, al vonden we dit niet zo leuk en mooi als de B&B's waar we eerder verbleven in Limburg en (net over de grens bij Maastricht) in België.
Vrijdag "deden" we het Geuldal weer. Met de auto er naar toe, lekker wandelen, mooie dorpjes bekijken, hier en daar een terrasje aandoen...er kan voor ons weinig leuker zijn.
Zaterdag was gereserveerd voor Maastricht. Zo'n ontspannen en mooie stad. De winkels vind ik altijd een feestje, mooie mode, gezellige sfeer. Lekker uitgebreid lunchen, glaasje erbij...top!
Op de terugweg in de namiddag lekkere hapjes, wijn, en een paar mooie bladen ingeslagen en nog heerlijk een paar uur in de schaduw op ons "eigen" terrasje bij de B&B gezeten. Weer een puike dag!
Zondag was, zoals altijd als we in het zuiden zijn, er de grote antiekmarkt in Tongeren, België waar we naar toe gingen.
Na een heerlijk ontbijt rustig op pad en daarna uren slenteren, tussen de kostbare antiek en de bric à brac van de rommelzolders. Een heerlijke en favoriete tijdsbesteding. Daar krijg ik nooit genoeg van:-)!
Na een late lunch op pad om hier en daar nog wat te bekijken en dan weer terug naar ons fijne huis.
Ook altijd weer een goed gevoel om thuis te komen.
Ik bracht een arduinen vaas mee van Tongeren. Hij is werkelijk loodzwaar en manlief verdenkt me ervan met opzet altijd de meest zware items mee te willen nemen van antiekmarkten...:-)
Maar ik vond hem meteen heel mooi en hij moest, hoe dan ook, mee. Het liefst had ik ook zijn grotere broer meegenomen, een zwarte, bollere, arduinen pot. Maar gezien de zwaarte (en niet te vergeten de prijs!) toch maar niet gedaan.
Ik heb deze vaas voorlopig even op de schouw gezet, maar hij kan op veel plaatsen. Ook buiten op de verandatafel staat hij mooi. Hij is met de hand gekapt en het grappige is dat je in het arduin de fossielen nog kunt zien zitten.
Een leuk souvenir van een heerlijk weekend.....